POČELA DOSTAVA REŠENJA O POREZU NA REGISTROVANO ORUŽJE Rok za plaćanje 15 dana od dana dostavljanja rešenja

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

15.12.2020 13:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POČELA DOSTAVA REŠENJA O POREZU NA REGISTROVANO ORUŽJE Rok za plaćanje 15 dana od dana dostavljanja rešenja POČELA DOSTAVA REŠENJA O POREZU NA REGISTROVANO ORUŽJE Rok za plaćanje 15 dana od dana dostavljanja rešenja
Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku dostava rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2020. godinu. Sva rešenja za porez... POČELA DOSTAVA REŠENJA O POREZU NA REGISTROVANO ORUŽJE Rok za plaćanje 15 dana od dana dostavljanja rešenja

Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku dostava rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2020. godinu. Sva rešenja za porez na registrovano oružje za 2020. godinu su predata pošti 14.12.2020. godine.

Kako se navodi, u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji rešenja će se smatrati dostavljenim 15-og dana od dana predaje pošti tj. 29.12.2020. godine. Rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

Inače, prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja. Porez na registrovano oružje rešenjem utvrđuje Poreska uprava, na osnovu podataka koje dostavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je izdalo oružani list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja. Porez na registrovano oružje plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja.

Kako je saopštila Poreska uprava, porez za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola iznosi 3.730, dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje – 18.550 dinara. Za automatsku pušku porez iznosi 13.730 dinara, a za poluautomatsku 5.510 dinara.Za obveznike poreza za više komada registrovanog oružja za ličnu bezbednost, kojima su izdate isprave za nošenje oružja, rešenja će biti doneta naknadno.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...