država ukupno izdvojila 433 miliona dinara

Počela isplata četvrte rate pomoći autoprevoznicima

SrbijaVesti

28.7.2021 11:30 Autor: Miljan Paunović 0

Počela isplata četvrte rate pomoći autoprevoznicima Počela isplata četvrte rate pomoći autoprevoznicima
Četvrta rata sektorske pomoći za autoprevoznike biće isplaćena danas, i za to je država opredelila oko 433 miliona dinara. Kako je saopšteno iz Ministarstva... Počela isplata četvrte rate pomoći autoprevoznicima

Četvrta rata sektorske pomoći za autoprevoznike biće isplaćena danas, i za to je država opredelila oko 433 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, novac će dobiti 633 privredna subjekta koji imaju 6.139 licenciranih, registrovanih autobusa, i koji su ispunili uslove za dobijanje ove vrste podrške države.

„Nastavljamo sa uspešnim sprovođenjem trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa. Danas će biti uplaćena četvrta rata pomoći za autoprevoznike koji dobijaju 600 evra po autobusu u periodu od šest meseci“, naveo je ministar finansija Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, autoprevoznici iza sebe imaju zaista tešku godinu za poslovanje i podrška države im je neophodna kako bi prebrodili težak period, zbog čega i dobijaju kontinuiranu pomoć u periodu od pola godine.

„Autoprevoznici će dobiti novčanu podršku od države i u naredna dva meseca, odnosno krajem avgusta i krajem septembra. Ukupno je za meru podrške autoprevoznicima rebalansom budžeta opredeljeno 2,6 milijardi dinara“, rekao je ministar Mali i dodao da država želi da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, pa će tako 16. avgusta po drugi put, u okviru trećeg paketa, biti isplaćena puna minimalna zarada za ugostitelje, turističke agencije, licencirane turističke vodiče i pratioce, kao i hotele, odmarališta i rent-a-kar agencije.

Takođe, u petak, 6. avgusta je planirana isplata jednokratne novčane podrške u visini od po 90.000 dinara neto, za ukupno 777 članova razvrstanih u osam udruženja kojima prošle godine nije isplaćena takva pomoć. Kako je ministar objasnio, ta mera se odnosi na one koji imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, a tu spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa.

„U septembru će biti isplaćena i pomoć u visini od po 50 evra za naše najstarije sugrađane, dok će u novembru biti isplaćeno 30 evra za punoletne građane Srbije, koji su i u maju dobili po 30 evra. Zatim će u decembru svi punoletni građani dobiti dodatnih 20 evra, što je nova mera koju planiramo“, rekao je ministar.

Ministar je dodao da to znači da će penzioneri do kraja godine od države dobiti ukupno 100 evra, a ostali punoletni građani po 50 evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...