Deonica sa srpske strane granice biće gotova za godinu dana

Počela izgradnja auto-puta Bijeljina-Rača

InfrastrukturaRegionSrbijaVesti

15.9.2022 11:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Počela izgradnja auto-puta Bijeljina-Rača Počela izgradnja auto-puta Bijeljina-Rača
Izgradnja deonice auto-puta od Bijeljine do Rače, dužine 20 kilometara, počela je danas u mestu Velika Obarska, a celokupni radovi bi trebalo da budu... Počela izgradnja auto-puta Bijeljina-Rača

Izgradnja deonice auto-puta od Bijeljine do Rače, dužine 20 kilometara, počela je danas u mestu Velika Obarska, a celokupni radovi bi trebalo da budu završeni za dve i po do tri godine. Deonica Bijeljina-Rača nastavak je auto-puta od Beograda do Sarajeva.

Taj autoput biće nastavljen na novi most na Savi na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin-Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji, piše Beta.

Svečnosti povodom otvaranja radova prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović.

Vučić je rekao da u vreme teške ekonomske krize u celom svetu nije malo 100 miliona evra, s koliko novca Srbija finansira izgradnju puta od Bijeljine do Rače, ali da je srećan što će gradi infrastruktura koja povezuje Republiku Srpsku i Srbiju i omogućava dolazak investitora, brže kretanje ljudi i robe.

Istakao je da će deonicu puta u Srbiji biti završena za najviše godinu dana, a da je most na Savi već urađen. „Ovo će za Semberiju da znači život“, kazao je Vučić.

Dodik je rekao da je zahvalan Srbiji na pomoći koju pruža Republici Srpskoj u izgradnji puteva. Istakao je da će u naredne četiri do pet godina Banjaluka biti auto-putem povezana sa Beogradom i da se nada da će Republika Srpska uskoro biti deo inicijative Otvoreni Balkan.

  • Isidor Kovačević

    15.9.2022 #1 Author

    Da li je moguće da se kroz ravnu Semberiju 20 kilometara puta gradi 2 i po do 3 godine? Stvarno je Bosna tamni vijlajet.

    Odgovori

  • TATJANA

    16.9.2022 #2 Author

    Rokovi su predugi

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.9.2022 #3 Author

    Sto se toliko dugo radi tako kratka deonica?!

    Odgovori

  • Maša

    18.9.2022 #4 Author

    Da ako je docekamo 😀

    Odgovori

  • Tina

    18.9.2022 #5 Author

    Pa sad za godunu dana ili 3 god, nije precizirano

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...