auto-put će biti povezan sa beogradom

Vučić: Naredne jeseni Valjevo dobija brzu saobraćajnicu

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

26.8.2022 15:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Vučić: Naredne jeseni Valjevo dobija brzu saobraćajnicu Vučić: Naredne jeseni Valjevo dobija brzu saobraćajnicu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak na 17. Sajmu šljiva u Osečini da će naredne jeseni Valjevo dobiti brzu saobraćajnicu, odnosno auto-put... Vučić: Naredne jeseni Valjevo dobija brzu saobraćajnicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak na 17. Sajmu šljiva u Osečini da će naredne jeseni Valjevo dobiti brzu saobraćajnicu, odnosno auto-put kojim će biti povezan sa Beogradom, i dodao da nije ispunio sve što je obećao u vezi nekoliko putnih pravaca.

„Nisam ispunio sve što sam obećao, ne svojom krivicom, već zato što oni koji su klimali glavom dok sam govorio nisu ispunili svoj zadatak“, rekao je Vučić i dodao je da će sada lično da vodi računa o putevima, prenosi Beta.

Istakao je da je „Osečina tražila da se asfaltira put od 74 kilometra „što je mnogo za Osečinu koja ima dobar put za Loznicu, Valjevo i dobre ulazne i izlazne saobraćajnice“.

„Ono što je moguće i za šta je urađen predračun to je 37 kilometara puta koji vredi 5,5 miliona evra i to će odmah krenuti i lično ću to da kontrolišem“, rekao je Vučić.

Dodao je da će se graditi i prečistači za otpadne vode u Osečini i kanalizacija u Peckoj.

Foto: Beta-AP/Darko Vojinović

To je, kako je rekao, ono što će se uraditi da „možemo da se hvalimo Podgorinom kao divnim delom Srbije koji može da podseća i na najbogatije krajeve Austrije i Švajcarske“.

Istakao je da je država spremna da obezbedi posebne subvencije investitorima za zapošljavanje jer je to važno za ceo Kolubarski okrug.

On je rekao da su malinari ove godine imali dobru cenu, da šljivari nisu, ali da će proizvođači rakije imati odličnu rakiju po nižoj ceni i da „nikad nisu svi zadovoljni jer je to tržište“.

Srbija je po njegovim rečima ove godine u Rusku federaciju izvezla više voća nego prethodnih godina kada nije bilo ratnih sukoba što znači da raste interesovanje za šljivu.

„Moramo sve da učinimo da pomognemo i Osečini, Valjevu, Kraljevu, Kragujevcu, Prokuplju i Blacu, opštinama koje imaju najviše šljive u Srbiji koja je zasađena na 74.000 hektara i vidimo kako da osnažimo izvoz“, rekao je Vučić.

U Srbiji ima oko 50 miliona stabala šljive od čega je u Osečini oko milion. Sajam šljiva će trajati do 28. avgusta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...