Kapacitet svakog od novih šest rezervoara biće 20.000 kubnih metara

Popunjenost svih domaćih skladišnih kapaciteta za naftu i naftne derivate 88 odsto

SrbijaVesti

26.8.2022 14:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Popunjenost svih domaćih skladišnih kapaciteta za naftu i naftne derivate 88 odsto Popunjenost svih domaćih skladišnih kapaciteta za naftu i naftne derivate 88 odsto
Ukupni skladišni kapaciteti nafte i naftnih derivata u Srbji, prema rečima ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović, iznose 320.000 tona, a 88 odsto... Popunjenost svih domaćih skladišnih kapaciteta za naftu i naftne derivate 88 odsto

Ukupni skladišni kapaciteti nafte i naftnih derivata u Srbji, prema rečima ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović, iznose 320.000 tona, a 88 odsto tih kapaciteta je napunjeno.

Ona je, obilazeći radove na izgradnji rezervoara za skladištenje nafte i naftnih derivata u Smederevu, istakla da je važno da građani znaju i da mogu da vide koliko država, Ministarstvo eneregetike, Direkcija za robne rezerve i druge institucije rade na pripremi za zimu, i na tome da se osigura energetska bezbednost države, prenosi Beta.

„Od rezervoara koji se ovde grade neki su skoro završeni, dva će biti gotova do kraja ove, još dva sledeće godine, i početkom 2024. godine će već moći da se pune naftnim derivatima. To je samo deo posla koji država radi u oblasti nafte i gasa, jer pored kupovine, uvoza, treba obezbediti i uslove za skladištenje, pošto je ispred nas teška kriza koja će se tek osetiti“, izjavila je Mihajlović, a saopštilo resorno ministarstvo.

Ministarka je naglasila da država ima obavezne i operativne rezerve nafte i naftnih derivata za više od dva meseca.

„Nama su svi skladišni kapaciteti na 88 odsto popunjenosti, a Uprava za energente Ministarstva je podigla rezerve za više od 100 odsto“, istakla je Mihajlović.

Direktorka Republičke direkcije za robne rezerve Zorica Anđelković izjavila je da je kapacitet svakog od šest rezervoara koji se grade 20.000 kubnih metara, i da će radovi biti gotovi krajem 2023. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...