POČETKOM NAREDNE GODINE NOVI ZAKONI O ENERGETICI Slede reforme i digitalizacija procedura u ovom sektoru

SrbijaVesti

11.12.2020 14:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POČETKOM NAREDNE GODINE NOVI ZAKONI O ENERGETICI Slede reforme i digitalizacija procedura u ovom sektoru POČETKOM NAREDNE GODINE NOVI ZAKONI O ENERGETICI Slede reforme i digitalizacija procedura u ovom sektoru
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je sa predstavnicima Saveta Agencije za energetiku Republike Srbije (AERS), a glavne teme sastanka bile su izmene... POČETKOM NAREDNE GODINE NOVI ZAKONI O ENERGETICI Slede reforme i digitalizacija procedura u ovom sektoru

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je sa predstavnicima Saveta Agencije za energetiku Republike Srbije (AERS), a glavne teme sastanka bile su izmene zakona u oblasti energetike i rudarstva, digitalizacija procedura i rešavanje pitanja licenciranja energetskih kompanija.

„Ministarstvo je započelo pripremu novog zakonodavnog okvira u oblasti energetike i rudarstva, i naš plan je da početkom naredne godine imamo novi zakon o obnovljivim izvorima energije i izmene Zakona o energetici, Zakona o efikasnom korišćenju energije i Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima. Takođe, krećemo i u digitalizaciju procedura, kroz reforme e-energetika i e-rudarstvo, kako bismo imali jednako brze i efikasne procedure i u ovom sektoru, kao što smo već uspostavili u građevinarstvu“, rekla je Mihajlović.

Jedna od tema sastanka bila je i licenciranje kompanija u sektoru elektroenergetike i gasa, kako bi se rešio problem da pojedine kompanije nemaju licencu za delatnost koju obavljaju, navedeno je u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...