POČINJE IZGRADNJA BLOKA 7 TERMOELEKTRANE U TUZLI Investicija vredna više od 700 miliona evra

InvesticijeNovacRegionVesti

30.7.2020 10:02 Autor: Ljiljana Begović 0

POČINJE IZGRADNJA BLOKA 7 TERMOELEKTRANE U TUZLI Investicija vredna više od 700 miliona evra POČINJE IZGRADNJA BLOKA 7 TERMOELEKTRANE U TUZLI Investicija vredna više od 700 miliona evra
Gradnja Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli, koja je u martu prolongirana zbog pandemije korona virusa, predviđena je za početak avgusta, kada je planiran dolazak... POČINJE IZGRADNJA BLOKA 7 TERMOELEKTRANE U TUZLI Investicija vredna više od 700 miliona evra

Gradnja Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli, koja je u martu prolongirana zbog pandemije korona virusa, predviđena je za početak avgusta, kada je planiran dolazak prve grupe radnika iz Pekinga u BiH.

Radi se o najvećoj posleratnoj investiciji u BiH, vrednoj 1,4 milijarde maraka (722 miliona evra). Blok 7 će graditi kineski konzorcijum „China Gezhouba Group Company Limited Peking“ i „Gedi – Guandong Electric Power Design Institute“, a njihovi inžinjeri će do 10. avgusta doći u BiH.

Foto: Pixabay.com

Izvršni direktor za investicije u Elektroprivredi BiH i šef ovog državnog projekta, Senad Salkić potvrdio je da najpre stiže grupa od 15 inžinjera, a zatim hiljade radnika ovog konzorcijuma u određenim grupama.

„Ovo je tek prva inžinjerska postava, a u špicu izgradnje Bloka očekujemo oko 1.000 radnika na gradilištu. Nakon 14-dnevne samoizolacije, oni će započeti rad sa stručnim ekipama EPBiH“, rekao je Salkić, prenosi Dnevni Avaz.

Elektroprivreda BiH uplatila je pre mesec dana 214 miliona maraka avansa kineskim partnerima. Ova državna firma će tako ispoštovati svoj deo obaveza iz ugovora i investicije vredne 1,4 milijarde maraka, koju su odobrili Vlada i Parlament Federacije. Gradnja će biti finansirana kreditnim sredstvima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...