Omogućena analiza tržišta svih zemalja regiona Zapadnog Balkana

Podaci o 1,5 miliona privrednika dostupni na regionalnoj platformi Bifidex

PoslovanjePreduzetnikRegionSrbijaVesti

12.5.2022 10:58 Autor: Ljiljana Begović 7

Podaci o 1,5 miliona privrednika dostupni na regionalnoj platformi Bifidex Podaci o 1,5 miliona privrednika dostupni na regionalnoj platformi Bifidex
Zajednička regionalna platforma privrednih registara Bifidex, čija je članica i Agencija za privredne registre, dostupna je za korišćenje u punom kapacitetu. Iz APR-a objašnjavaju... Podaci o 1,5 miliona privrednika dostupni na regionalnoj platformi Bifidex

Zajednička regionalna platforma privrednih registara Bifidex, čija je članica i Agencija za privredne registre, dostupna je za korišćenje u punom kapacitetu.

Iz APR-a objašnjavaju da je Bifidex regionalna platforma za analitiku poslovnih i finansijskih podataka o privrednim društvima regiona Zapadnog Balkana.

Ova platforma omogućava pristup statusnim i finansijskim podacima za 1,5 miliona pravnih i fizičkih lica iz zvaničnih registara u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (Republika Srpska).

Korisnici će takođe biti u prilici da analiziraju tržište u regionu po različitim privrednim granama i finansijskim parametrima, da porede finansijske performanse izabranih privrednih društava, a omogućeno je i dobijanje integralnih informacija o povezanosti fizičkih i pravnih lica u regionu.

“Podaci iz zvaničnih registara dobijaju se u realnom vremenu, dostupni su na svim zvaničnim jezicima zemalja članica platforme, kao i na engleskom, dok je finansijska analitika omogućena u valutama koje su u upotrebi u regionu, kao i u evrima”, piše u saopštenju Agencija za privredne registre.

Takođe, Bifidex omogućava i uslugu obaveštavanja o promenama podataka u izabranim kompanijama i o njihovim ovlašćenim licima, a na osnovu promena izvršenih u zvaničnim registrima.

APR
Foto: APR

Pored pretrage sa osnovnim podacima o fizičkim i pravnim licima, koja je besplatna, svaki novi registrovani korisnik ove platforme dobija i besplatnu promotivnu godišnju pretplatu za korišćenje određenih usluga, nakon koje su dostupne i komercijalne pretplate.

“Bifidex je pokrenut 2017. godine, kao regionalna inicijativa sa ciljem povećanja transparentnosti, pravne sigurnosti i olakšanja poslovanja na širem tržištu Zapadnog Balkana. Ovu inicijativu su podržale vlade zemalja čiji privredni registri učestvuju u radu platforme, koja je razvijena i finansirana sredstvima podrške Evropske banke za obnovu i razvoj i (EBRD) i Fonda za dobro upravljanje Ujedinjenog Kraljevstva (UK GGF)”, objašnjavaju iz APR-a.

Uz regionalno povezivanje i pružanje podataka preko Bifidex platforme, Agencija za privredne registre pruža uslugu izdavanja podataka iz svojih registara i nastavlja da unapređuje ostale usluge prema korisnicima, kroz dalju digitalizaciju i uvođenje novih servisa za podršku poslovanju u Srbiji.

  • MIŠKOVIĆ

    12.5.2022 #1 Author

    vrlo korisni podatci svaka kompanije treba da koristi ove alate da zaštiti svoja ulaganja

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.5.2022 #3 Author

    Mnogo ce znaciti kompanijama da rade proveru…

    Odgovori

  • DJORDJE1

    13.5.2022 #4 Author

    Odlična vest za sve privrednike i kompanije.

    Odgovori

  • IVAN

    13.5.2022 #5 Author

    Velika stvar za firme

    Odgovori

  • VILENJAK

    15.5.2022 #6 Author

    Teško vreme, prinuđeni smo da proveravamo saradnike. Štitiš sebe i svoje poslovanje.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    16.5.2022 #7 Author

    Moramo svi biti na oprezu. Bez ovakvih programa ne smemo poslovati!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...