Glavni grad Crne Gore ima povoljan investicioni potencijal

Podgorica primamljiva destinacija za ulagače iz Turske

BiznisRegionVesti

4.7.2022 18:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Podgorica primamljiva destinacija za ulagače iz Turske Podgorica primamljiva destinacija za ulagače iz Turske
Podgorica je ekonomski motor Crne Gore, saopštio je njen gradonačelnik Ivan Vuković i dodao da mu je zadovoljstvo što je glavni grad evidentno primamljiva... Podgorica primamljiva destinacija za ulagače iz Turske

Podgorica je ekonomski motor Crne Gore, saopštio je njen gradonačelnik Ivan Vuković i dodao da mu je zadovoljstvo što je glavni grad evidentno primamljiva destinacija za turske investitore.

On se sastao sa predstavnicima prestižne turske kompanije Finveo, čiji je osnivač najbrže rastući investicioni holding u Turskoj, piše agencija Mina.

Sastanku su prisustvovali vlasnik Inveo Yatırım Holdinga Onur Topač (Topac), izvršni direktor kompanije Finveo Nikola Pejović i predsednik Odbora direktora Finveo Anil Abak (Abbak), sa saradnicom Edom Ertugrul.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz PG Biroa, bilo reči o potencijalnoj budućoj saradnji na projektima za čiju realizaciju bi Podgorica bila idealno mesto.

„U tom smislu, posebno je istaknuta važnost IT industrije, kao i potencijal alternativnih vidova prevoza poput električnih trotineta koji u značajnoj meri doprinose razvoju urbane mobilnosti u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da u Podgorici postoji povoljan investicioni potencijal, te da će u narednom periodu produbiti saradnju i aktivno raditi na omogućavanju realizacije brojnih projekata i investicija koje će značajnoj meri uticati na razvoj Podgorice i Crne Gore.

“Privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta će i u narednom periodu biti prioriteti gradske uprave u pravcu daljeg ekonomskog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...