Glavni grad Crne Gore ima povoljan investicioni potencijal

Podgorica primamljiva destinacija za ulagače iz Turske

BiznisRegionVesti

4.7.2022 18:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Podgorica primamljiva destinacija za ulagače iz Turske Podgorica primamljiva destinacija za ulagače iz Turske
Podgorica je ekonomski motor Crne Gore, saopštio je njen gradonačelnik Ivan Vuković i dodao da mu je zadovoljstvo što je glavni grad evidentno primamljiva... Podgorica primamljiva destinacija za ulagače iz Turske

Podgorica je ekonomski motor Crne Gore, saopštio je njen gradonačelnik Ivan Vuković i dodao da mu je zadovoljstvo što je glavni grad evidentno primamljiva destinacija za turske investitore.

On se sastao sa predstavnicima prestižne turske kompanije Finveo, čiji je osnivač najbrže rastući investicioni holding u Turskoj, piše agencija Mina.

Sastanku su prisustvovali vlasnik Inveo Yatırım Holdinga Onur Topač (Topac), izvršni direktor kompanije Finveo Nikola Pejović i predsednik Odbora direktora Finveo Anil Abak (Abbak), sa saradnicom Edom Ertugrul.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz PG Biroa, bilo reči o potencijalnoj budućoj saradnji na projektima za čiju realizaciju bi Podgorica bila idealno mesto.

„U tom smislu, posebno je istaknuta važnost IT industrije, kao i potencijal alternativnih vidova prevoza poput električnih trotineta koji u značajnoj meri doprinose razvoju urbane mobilnosti u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da u Podgorici postoji povoljan investicioni potencijal, te da će u narednom periodu produbiti saradnju i aktivno raditi na omogućavanju realizacije brojnih projekata i investicija koje će značajnoj meri uticati na razvoj Podgorice i Crne Gore.

“Privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta će i u narednom periodu biti prioriteti gradske uprave u pravcu daljeg ekonomskog razvoja”, navodi se u saopštenju.

  • kaćica

    4.7.2022 #1 Author

    Lepo ako zele da ulazu.

    Odgovori

  • TINA

    4.7.2022 #2 Author

    Dobra investicija

    Odgovori

  • TATJANA

    4.7.2022 #3 Author

    Oni su tamo vec ulozili

    Odgovori

  • GOCA BG

    4.7.2022 #4 Author

    Naravno da ima,posle Rusa stize Turska koja ce imati odlicne uslove za ulaganje i poslovanje…

    Odgovori

  • GINKO

    5.7.2022 #6 Author

    Bas lepo za Crnu Goru, kada zele da ulazu

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    5.7.2022 #7 Author

    Opet informatika i opet naše podneblje. Srbi i indusi su najbolji informaticari na svetu.

    Odgovori

  • MAJA

    5.7.2022 #8 Author

    Crnogorci ne mogu sa.sami, treba im neka jaza zemlja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...