vlada srbije usvojila izmenjenu uredbu o ograničenju cena derivata nafte

Poljoprivrednicima do 400 litara evrodizela po povlašćenoj ceni na pumpama NIS-a

Vesti

30.11.2023 17:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Poljoprivrednicima do 400 litara evrodizela po povlašćenoj ceni na pumpama NIS-a Poljoprivrednicima do 400 litara evrodizela po povlašćenoj ceni na pumpama NIS-a
Vlada Srbije usvojila je u četvrtak izmenjenu uredbu o ograničenju cena derivata nafte kojom je poljoprivrednicima omogućeno da na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS)... Poljoprivrednicima do 400 litara evrodizela po povlašćenoj ceni na pumpama NIS-a

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak izmenjenu uredbu o ograničenju cena derivata nafte kojom je poljoprivrednicima omogućeno da na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) kupuju do 400 litara evrodizela po ceni koja ne može biti veća od 179 dinara po litru.

Po toj ceni mogu da kupuju gorivo samo registrovana poljoprivredna gazdinstva, koja su za te namene dobila odgovarajuće kartice.

„Imajući u vidu težak položaj poljoprivrednih proizvođača i visoke cene repromaterijala na tržištu, vlada je, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, povećala maksimalnu količinu goriva koju poljoprivrednici mogu da kupe po nižoj ceni“, navodi se na sajtu vlade.

  • SHALIMAR

    30.11.2023 #1 Author

    Bilo je krajnje vreme da dobiju sto su dugo trazili.

    Odgovori

  • SUNCE

    1.12.2023 #2 Author

    Eto štrajkovi su očigledno ‘neophpdni. Drago mi je da su. dobili ono što su tražili.

    Odgovori

  • DOBRILA

    1.12.2023 #3 Author

    Tako i treba..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...