Svako može proveriti ispravnost uz skeniranje qr koda

Poreska uprava pokrenula kampanju o značaju uzimanja fiskalnih računa

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

3.8.2022 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Poreska uprava pokrenula kampanju o značaju uzimanja fiskalnih računa Poreska uprava pokrenula kampanju o značaju uzimanja fiskalnih računa
Povodom uvođenja novog sistema eFiskalizacije, Poreska uprava Republike Srbije u saradnji sa nadležnim Ministarstvom finansija, pokrenula je medijsku kampanju pod nazivom „Iz tvog džepa... Poreska uprava pokrenula kampanju o značaju uzimanja fiskalnih računa

Povodom uvođenja novog sistema eFiskalizacije, Poreska uprava Republike Srbije u saradnji sa nadležnim Ministarstvom finansija, pokrenula je medijsku kampanju pod nazivom „Iz tvog džepa u tvoj džep“, putem koje će javnost informisati o novom modelu fiskalizacije u Republici Srbiji, koji donosi brojne koristi kako privredi, tako i celoj državi, navedeno je na sajtu Uprave.

Kampanja ima za cilj ukazivanje na značaj uzimanja fiskalnih računa prilikom svake kupovine dobara ili usluga. Kako je navedeno, postoji mogućnost da svako može da proveri ispravnost izdatog računa, jednostavnim skeniranjem QR koda na računu.

Foto: Freepik.com

Fiskalni račun je dokaz da je za određenu kupovinu obračunat i plaćen porez. Ta sredstva se, kako je navedeno, vraćaju u budžet Republike Srbije kroz budžetske prihode i dalje se koriste za izgradnju auto-puteva, bolnica, škola, predškolskih ustanova, i na taj način građani imaju direktnu korist od njih.

Uzimanjem fiskalnog računa, građani zapravo direktno učestvuju u borbi protiv sive ekonomije i doprinose daljem razvoju celog društva i države.

Novi model fiskalizacije doprinosi smanjenju sive ekonomije i mogućnosti raznih zloupotreba, što jasno rezultira povećanjem budžeta za javne i društvene potrebe svih građana Srbije.

  • GOCA BG

    7.8.2022 #1 Author

    Siva ekonomija tesko moze da kroz fiskalne racune smanji…

    Odgovori

  • DANIJELA

    7.8.2022 #2 Author

    Vazno je da se stane na put sivoj ekonomiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...