Proširenje Pupinovog istraživačko-razvojnog centra u Novom Sadu

Posao za novih 200 inženjera u Continental Automotive Serbia

BiznisBolji posaoFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

15.6.2021 12:14 Autor: Miljan Paunović 1

Posao za novih 200 inženjera u Continental Automotive Serbia Posao za novih 200 inženjera u Continental Automotive Serbia
Kompanija Continental Automotive Serbia proširiće svoj istraživačko-razvojni centar u Pupinovoj palati u Novom Sadu za oko 1.000 kvadratnih metara, a posao će dobiti novih... Posao za novih 200 inženjera u Continental Automotive Serbia

Kompanija Continental Automotive Serbia proširiće svoj istraživačko-razvojni centar u Pupinovoj palati u Novom Sadu za oko 1.000 kvadratnih metara, a posao će dobiti novih 200 inženjera.

Poslovanje ove kompanije u najvećem gradu Vojvodine podiglo je Srbiju u višu ekonomsku biznis ligu, ocenjeno je u utorak nakon sastanka novosadske gradske vlasti i predstavnika pomenute kompanije, prenosi Tanjug.

„Dolazak ove kompanije u Srbiju i Novi Sad je potpuno promenio našu ekonomsku poziciju i podigao nas je u višu ekonomsku biznis ligu. Continental ne samo da je ispunio i isporučio ono što je dogovoreno, nego i više od toga. Posebno me je obradovala činjenica da Continental širi svoj istraživačko-razvojni centar u Pupinovoj palati, da će zakupiti još 1.000 kvadratnih metara, penjemo se na više od 9.000 kvadratnih metara ove kompanije samo u Pupinovoj palati“, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Foto: Tanjug

Prvi čovek Novog Sada istakao je i da veruje da će Continental biti deo naučno-tehnološkog parka koji bi do kraja leta trebalo da bude otvoren za kompanije i njihova predstavništva.

“Cilj je da njihova predstavništva budu neotuđivi deo tog celokupnog ambijenta koji spaja obrazovanje, nauku i privredu”, naglasio je Vučević.

Direktor Continental Automotive Serbia, Saša Ćoringa, napomenuo je da je budućnost te kompanije u Novom Sadu dugoročna.

Foto: Tanjug

“Svaki put kada najavimo nove investicije svi smo radosni i ponosni, nije to laka stvar, iza te lepe priče je veliki trud. Hteo bih da se zahvalim kolegama iz Novog Sada i jedinicama koje su prisutne u Novom Sadu, koje rade dan i noć i koje su pokazale celom svetu kako srpski inženjeri znaju da razvijaju nove tehnologije. I kad god je reč o novoj i inovativnoj tehnologiji, mislim da su Srbi najspremniji i najfleksibilniji”, ocenio je on.

Novih 200 inženjera dobiće priliku i mogućnost da radi u ovoj kompaniji u narednih nekoliko godina, a u planu je i podizanje Grinfild objekata.

“Planiramo i tešnju saradnju sa univerzitetom, kako bismo blizinom naših pogona, prostorija i univerziteta omogućili što bolju saradnju naših inženjera i ljudi zaposlenih u proizvodnji”, naveo je potpredsednik preduzeća, Markus Moel.

Poslovni prihodi (EUR):
18.592.907,05 (2019)
Broj zaposlenih:
311 (2019)
  • Maša

    1.12.2022 #1 Author

    Lepa vest za sve koji cekaju posao…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...