partnerstvo sa Američkom poštom i Amazonom

Pošta Srbije: Ambasador Hil i Zoran Đorđević o unapređenju saradnje

BiznisSrbijaVesti

24.8.2022 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pošta Srbije: Ambasador Hil i Zoran Đorđević o unapređenju saradnje Pošta Srbije: Ambasador Hil i Zoran Đorđević o unapređenju saradnje
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil (Christopher Hill)  sastao se u sredu sa v.d. direktora Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem u sedištu tog preduzeća, a... Pošta Srbije: Ambasador Hil i Zoran Đorđević o unapređenju saradnje

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil (Christopher Hill)  sastao se u sredu sa v.d. direktora Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem u sedištu tog preduzeća, a teme razgovora bile su mogućnosti za dalje unapređenje saradnje u okviru partnerstva sa Američkom poštom i Amazonom.

Kako se navodi u saopštenju pošte, na sastanku je zaključeno da postoje široke mogućnosti za razmenu iskustava i povezivanje, i to jačanjem direktnih veza između nacionalnih poštanskih operatora Srbije i SAD, kojim će se adekvatno pratiti rast i širenje privredne razmene.

Đorđević je istakao da su u fokusu strateških opredeljenja pošte odgovori na aktuelne izazove u međunarodnom poštanskom saobraćaju i rastuću e-trgovinu, nove mogućnosti za povezivanje sa najrazvijenijim poštanskim upravama i najistaknutijim igračima na polju e-trgovine u globalnim okvirima, kao i nastavak digitalizacije usluga i procesa.

Dodao je da je u tim nastojanjima prioritet na novim partnerstvima i prenošenju primera dobre prakse.

Ambasadoru Hilu predočeni su ostvareni napredak i planovi za optimizaciju i dodatnu automatizaciju poslovnih procesa, razvoj elektronskih oblika poštanskog saobraćaja, implementaciju ekološki održivih rešenja, osavremenjavanje postojećih i uvođenje novih usluga, paralelno sa poboljšanjem postojećih.

U okviru filatelističke produkcije Pošte Srbije dogovoren je nastavak filatelističke i kulturne saradnje, u kojoj će aktivan doprinos pružiti ambasada SAD u Beogradu.

  • SUNCOKRET

    25.8.2022 #1 Author

    O majko mila. Šofer Jorgovanke Tabakovic razgovara sa ambasadorom Amerike! . Tačno o čemu? Teško, čak i da mu postave bubicu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...