Građevinske radove izvodiće kineska kompanija Power China

Potpisan ugovor o izgradnji beogradskog metroa

SrbijaVesti

3.11.2021 15:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Potpisan ugovor o izgradnji beogradskog metroa Potpisan ugovor o izgradnji beogradskog metroa
Radovi na izgradnji beogradskog metroa počinju 22. novembra na Makiškom polju. Ugovorni sporazum za Projekat izgradnje infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa u... Potpisan ugovor o izgradnji beogradskog metroa

Radovi na izgradnji beogradskog metroa počinju 22. novembra na Makiškom polju. Ugovorni sporazum za Projekat izgradnje infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa u Makiškom polju potpisan je u sredu u Beogradu.

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva Tomislav Momirović, gradski sekretar za stambene i komunalne poslove Nikola Kovačević, direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušica Anđelković i ovlašćeni predstavnik kompanije Power China Jang Bo (Yang Bo).

Potpisivanju su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Tanjug.

Izgradnja beogradskog metroa, kako je predviđeno, počeće 22 novembra radovima na gradnji depoa na Makiškom polju.

„U ponedeljak, 22. novembra na Makiškom polju, videćete veliki broj radnika, krećemo sa ostvaranjem sna, koje su generacije pre nas sanjale“, kazao je Mali.

Do kraja 2028. godine biće izgrađena prva linija metroa od Makiškog polja do Mirijeva, a do 2030. godine i druga linija od Mirijeva do Bežanijske kose.

Francuske kompanije radiće na obezbeđivanju kompozicija i izgradnji podsistema, a građevinske radove će izvoditi kineska firma Power China.

Ministar Mali ranije je izjavio da građani Beograda i Srbije decenijama čekaju da se metro izgradi i dodao da su za taj metro urađene ozbiljne analize i studije.

Predstavnik kineske kompanije „Power China“ Jang Fan izjavio je u sredu da je ta kompanija radila metroe širom sveta, da poznaje evropske standarde po kojima će se raditi beogradski metro i istakao da mogu da doprinesu bržoj realizaciji tog projekta.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Klinički centar u Beogradu biti povezan podzemnim prolazom i pokretnim stepenicama sa budućom metro stanicom Mostar.

  • SUNCOKRET

    13.4.2022 #1 Author

    Metro je sjajna stvar, smanjuje gužvu i zagađenost i drastično ubrzava prevoz kroz grad.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...