Agencija za osiguranje depozita pokrenula dva postupka

Potraživanja Evropa osiguranja i poslovna zgrada Jugobanke na tenderu

BankeNovacOsiguranjePoslovanjeSrbijaStečajVesti

24.1.2022 16:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Potraživanja Evropa osiguranja i poslovna zgrada Jugobanke na tenderu Potraživanja Evropa osiguranja i poslovna zgrada Jugobanke na tenderu
Potraživanja Evropa osiguranja a.d. Beograd u stečaju u iznosu od 1.258.109.895,08 dinara i poslovni objekat u Beogradu ponuđeni su za prodaju javnim prikupljanjem ponuda... Potraživanja Evropa osiguranja i poslovna zgrada Jugobanke na tenderu

Potraživanja Evropa osiguranja a.d. Beograd u stečaju u iznosu od 1.258.109.895,08 dinara i poslovni objekat u Beogradu ponuđeni su za prodaju javnim prikupljanjem ponuda u procenjenoj vrednosti od 29.934.699,00 dinara, saopštila je Agencija za osiguranje depozita koja je i stečajni upravnik u ovom postupku.

Lica zainteresovana za učešće na tenderu obavezna su da uplate cenu za Prodajnu dokumentaciju u iznosu od 60.000 dinara (za domaća pravna ili fizička lica) ili 500,00 evra (za strana pravna ili fizička lica) i da dostave zahtev za dostavljanje Prodajne dokumentacije. Zahtev se podnosi Agenciji za osiguranje depozita.

Otkup prodajne dokumentacije moguć je do 31.1.2022. godine. Uplata depozita i dostavljanje ponuda je do 14.2.2022. godine, a javno otvaranje ponuda će se održati dana 22.2.2022. godine.

Agencija za osiguranje depozita kao stečajni upravnik Jugobanke a.d. oglašava prodaju javnim prikupljanjem ponuda poslovne zgrade u Čačku. Objekat je površine 2.027,13 m2, a procenjena vrednost je 837.000 evra. Procenjena tržišna vrednost nepokretnosti predstavlja ujedno i minimalno prihvatljivu cenu. Postupak javnog prikupljanja ponuda – tender će se održati dana 23.2.2022. godine.

Nepokretna imovina se prodaje u viđenom pravnom i faktičkom stanju bez prava na naknadnu reklamaciju kupca. Stečajni upravnik ne garantuje da je imovina koja se prodaje bez nedostataka ili da odgovara svrsi koju potencijalni ponuđač predviđa za tu imovinu i ne odgovara za eventualne nedostatke koje kupci utvrde po izvršenoj prodaji.

Smatra se da je učesnik u postupku javnog prikupljanja ponuda – tenderom pre postupka obavio razgledanje imovine koja se prodaje i svoju ponudu zasniva na sopstvenoj proceni stanja imovine.

Stečajni upravnik takođe ne daje bilo kakve garancije za naplativost potraživanja koje je predmet ustupanja, niti za izvršivost sredstava obezbeđenja potraživanja. Zainteresovanim učesnicima će u toku postupka ustupanja biti omogućeno da izvrše uvid u informacije, pravnu i finansijsku dokumentaciju u vezi sa potraživanjem koje je predmet ustupanja, te će svoje ponude, u postupku javnog prikupljanja ponuda tenderom zasnivati na sopstvenoj proceni i analizi pravnog i ekonomskog statusa potraživanja, kao i sredstava obezbeđenja potraživanja.

  • Zorica S.

    25.1.2022 #1 Author

    Sve ce biti na tenderu,uspesno prodaju Srbiju!🤫😔

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    25.1.2022 #2 Author

    Stara dobra Jugobanka. Mnogi od sadašnje opozicije koji su tada bili na vlasti, na čelu sa Dinkicem su se dobro obogatili da bi uništili domaće banke i doveli strane.

    Odgovori

  • GINKO

    16.4.2022 #3 Author

    I sta imamo mi građani drugog reda od toga?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...