Poreska uprava objavila listu preduzeća sa najvećim dugovanjima

Među pet najvećih dužnika u stečaju prva tri mesta zauzimaju banke

Firme u fokusuPoreziPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

5.1.2022 17:17 Autor: Marija Jovanović 1

Među pet najvećih dužnika u stečaju prva tri mesta zauzimaju banke Među pet najvećih dužnika u stečaju prva tri mesta zauzimaju banke
Poreska uprava Srbije objavila je liste najvećih poreskih dužnika zaključno sa 30. novembrom 2021. godine. Na spiskovima se nalaze aktivna pravna lica, firme koje... Među pet najvećih dužnika u stečaju prva tri mesta zauzimaju banke

Poreska uprava Srbije objavila je liste najvećih poreskih dužnika zaključno sa 30. novembrom 2021. godine.

Na spiskovima se nalaze aktivna pravna lica, firme koje su u stečaju i dužnici preduzetnici.

Na vrhu liste više od 300 aktivnih dužnika nalazi se Privredno društvo za finansijsko posredovanje „Mera invest“ iz Beograda, koje državi duguje nešto više od 1,14 milijardi dinara. Ova kompanija već neko vreme je na vrhu liste poreskih dužnika, prema podacima Poreske uprave.

Na drugom mestu nalazi se “Magma prom”, kompanija iz Šapca koja na ime poreza duguje nešto više od milijardu dinara, dok treće i četvrto mesto zauzimaju preduzeća iz Beograda – “Termol doo” i “Prodeksim” sa dugovima većim od 800 miliona dinara.

Na petom mestu među aktivnim poreskim dužnicima je “Energia gas and power doo”, takođe iz glavnog grada, koje duguje više od 500 miliona dinara.

Foto: Poreska uprava / Spisak najvećih dužnika – aktivna pravna lica

Među najvećim dužnicima visoko na listi je i građevinsko preduzeće „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada sa 382 miliona dinara duga.

Najveći poreski dug preduzeća u stečaju skoro 34 milijarde dinara

Na spisku 590 dužnika koji se nalaze u stečaju, prvo mesto zauzima „Beobanka“ sa 33,9 milijardi dinara duga, potom sledi „Astra banka“ sa 21 milijardom duga, dok „Beogradska banka“ duguje nešto više od 18 milijardi dinara.

Na četvrtoj poziciji nalazi se preduzeće „Zastava automobili“ iz Kragujevca koje duguje više od osam milijardi dinara, a na petom mestu je “Team oil AD” sa dugom većim od pet milijardi dinara.

Foto: Poreska uprava / Spisak najvećih dužnika – pravna lica u stečaju

Među visoko kotiranim dužnicima u stečaju nalazi se i Industrija mašina IMK 14. oktobar iz Kruševca, kao i fabrika auto-motora „21. maj“ iz Rakovice.

Najzaduženiji preduzetnik u Srbiji, na spisku od 3.063 preduzetnika, koji je objavila Poreska uprava, je radnja za klanje stoke, obradu mesa i promet na veliko i malo “Biftek” iz Niša sa dugom većim od 218 miliona dinara.

Foto: Poreska uprava / Spisak najvećih dužnika – preduzetnici
  • PEPE007

    18.1.2022 #1 Author

    Nista novo, ima tu mnogo vise od tri banke, ali se o tome cuti…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...