POTREBNA VEĆA POMOĆ ZA SANIRANJE EKONOMSKE KRIZE Neophodna dodela bespovratnih sredstava, apeluje Georgieva

SvetVesti

13.10.2020 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POTREBNA VEĆA POMOĆ ZA SANIRANJE EKONOMSKE KRIZE Neophodna dodela bespovratnih sredstava, apeluje Georgieva POTREBNA VEĆA POMOĆ ZA SANIRANJE EKONOMSKE KRIZE Neophodna dodela bespovratnih sredstava, apeluje Georgieva
Međunarodna zajednica mora da učini više na suzbijanju ekonomskih posledica krize izazvane korona virusom, izjavila je direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva. „Nastavićemo da... POTREBNA VEĆA POMOĆ ZA SANIRANJE EKONOMSKE KRIZE Neophodna dodela bespovratnih sredstava, apeluje Georgieva

Međunarodna zajednica mora da učini više na suzbijanju ekonomskih posledica krize izazvane korona virusom, izjavila je direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva.

Nastavićemo da insistiramo da se dejstvuje još više. Molila bih, takođe, za više bespovratnih sredstava afričkim zemljama„, rekla je Georgieva tokom onlajn samita posvećenog Africi, koji je organizovao Finacial Times.

MMF/Printscreen youtube

Svetska banka ima kapacitete za dodelu bespovratnih sredstava, pa bi možda mogla da se angažuje više, ocenila je direktorka MMF, dodavši da bilateralni donatori mogu da učine više u tom pogledu, prenela je agencija Rojters.

MMF se zalaže za prebacivanje više postojećih Specijalnih prava vučenja (SDR) zemljama kojima je najpotrebnija podrška i veoma je posvećen pronalaženju „načina iskoraka“ država poput Zambije, kojima je sada potrebno da restrukturiraju svoje dugove.

Georgieva je, međutim, kako je izvestio Rojters, bila uzdržana po pitanju korišćenja zlatnih rezervi za prevazilaženje ekonomskih posledica krize izazvane korona virusom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...