POVEĆAN BROJ BLOKIRANIH RAČUNA FIRMI U BIH, objavila Centralna banka

RegionVesti

4.10.2020 10:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

POVEĆAN BROJ BLOKIRANIH RAČUNA FIRMI U BIH, objavila Centralna banka POVEĆAN BROJ BLOKIRANIH RAČUNA FIRMI U BIH, objavila Centralna banka
Centralna banka BiH (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH, prema kojem je broj računa u blokadi veći u odnosu... POVEĆAN BROJ BLOKIRANIH RAČUNA FIRMI U BIH, objavila Centralna banka

Centralna banka BiH (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH, prema kojem je broj računa u blokadi veći u odnosu na prethodni period.

U novom izveštaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da su 1. oktobra 2020. godine u BiH bila blokirana 96.082 računa poslovnih subjekata, kao i da 52.412 firmi ima blokiran bar jedan račun.

Za razliku od prethodnog izveštaja, broj blokiranih računa poslovnih subjekata uvećan je za 555, dok je broj firmi koje su imale blokiran bar jedan račun uvećan za 401, preneo je portal Klix.ba.

U novom izveštaju pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi.

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mesne zajednice, opštine i sportski savezi.

U prvom izveštaju Centralne banke BiH objavljenim početkom novembra 2012. godine, u BiH je bilo 58.038 firmi čiji su računi bili blokirani, podseća Klix.

  • Maja

    4.10.2020 #1 Author

    Nije smak sveta ako je kratko racun zablokiran, ali prinudna naplata i izvrsenja centralne banke, e tad je vec vrag odneo salu

    Odgovori

  • Nikola.Nidzo

    5.10.2020 #2 Author

    ocekivano, s obzirom kakav su udar firme dozivele sa ovim virusom

    Odgovori

  • MARE

    21.8.2022 #3 Author

    To je zemlja gde se jos uvek na ulici ,zargonski receno, valjaju devize

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...