Fabrika nije ispunjavala sanitarne uslove

Pre propasti vakcina J&J direktor izvukao 10 miliona dolara

LifestyleSvetVestiZdravlje

27.4.2021 10:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pre propasti vakcina J&J direktor izvukao 10 miliona dolara Pre propasti vakcina J&J direktor izvukao 10 miliona dolara
Predsednik i izvršni direktor kompanije Emergent BioSolutions koja je rukovodila fabrikom vakcina protiv korona virusa Johnson & Johnson, Robert Kramer, prodao je akcije kompanije... Pre propasti vakcina J&J direktor izvukao 10 miliona dolara

Predsednik i izvršni direktor kompanije Emergent BioSolutions koja je rukovodila fabrikom vakcina protiv korona virusa Johnson & Johnson, Robert Kramer, prodao je akcije kompanije u vrednosti većoj od 10 miliona dolara malo pre nego što je 15 miliona doza propalo u baltimorskoj fabrici.

Kako piše Washington Post, Kramer je prodao akcije njegove kompanije krajem januara i početkom februara, dok sada te iste akcije vrede oko 5,5 miliona dolara.

Agencija za hranu i lekove je prošle nedelje otkrila da Emergent fabrika u Baltimoru „nije održavana u čistim i sanitarnim uslovima“ i naredila pauziranje u proizvodnji.

U martu je otkriveno da je 15 miliona vakcina moralo da bude uništeno nakon kontaminacije, prenosi Tanjug.

Foto: Pexels/Martin Lopez

„Sve prodaje gospodina Kramera su prethodno bile planirane pod 10b5-1 trgovinskim planom“, rekla je portparolka Emergent BioSolutions Nina DeLorenco.

Ona je, kako prenosi list „Hill“, dodala da se Kramer, izvršni tim kompanije, kao i bord direktora, drže najvećih etičkih standarda i prate striktno sve zakone i regulative oko finansijskih transakcija.

„Svaka insinuacija o lošem postupanju je bez dokaza ili dobre namere“, rekla je DeLorenco.

Prema pisanju medija ovo je bila prva Kramerova značajnija prodaja akcija kompanije Emergent od 2016. godine.

Prodaja iz 2016. godine, zajedno sa prodajama koje su izvršili drugi članovi izvršnog tela, su bili predmet tužbe investitora koji su naveli da su lideri kompanije prodali akcije nedugo nakon što su napravili pogrešne tvrdnje o vladinoj naredbi za vakcinu protiv antraksa, piše Tanjug.

Iako je kompanija demantovala optužbe, navodno je pristala da plati odštetu investitorima od 6,5 miliona dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...