Komisija za hartije od vrednosti upozorava

Pre ulaganja u fondove, treba proveriti imaju li oni dozvolu za rad

BerzaNovacSrbijaVesti

25.5.2021 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pre ulaganja u fondove, treba proveriti imaju li oni dozvolu za rad Pre ulaganja u fondove, treba proveriti imaju li oni dozvolu za rad
Кomisija za hartije od vrednosti, kao regulator tržišta kapitala u Srbiji, upozorila je građane da se putem internet stranice „SREF – Serbian real estate... Pre ulaganja u fondove, treba proveriti imaju li oni dozvolu za rad

Кomisija za hartije od vrednosti, kao regulator tržišta kapitala u Srbiji, upozorila je građane da se putem internet stranice „SREF – Serbian real estate fund“ promoviše ulaganje u investicione fondove koji vrše investicije u nepokretnosti, iako ta Komisija nije izdala nijednu dozvolu za osnivanje alternativnog investicionog fonda za ta ulaganja.

Komisija je upozorila investitore da se, pre odluke o ulaganju, dobro informišu i provere u registrima Komisije na internetu da li društvo poseduje dozvolu za aktivnosti koje tvrdi da obavlja.

„Da bi investicioni fond poslovao u skladu sa zakonom, neophodno je da poseduje dozvolu Komisije za hartije od vrednosti. Uvidom u internet stranicu https://sref.rs, utvrđeno je da se preko te stranice promoviše investiranje u investicione fondove koji ulažu u nepokretnosti. Od zainteresovanih građana se preko te stranice traži da unesu podatke o tome koliko novca i na koji rok žele da ulože, kao i da ostave kontakt informacije“, navedeno je u saopštenju Komisije za hartije od vrednosti.

  • Tina

    25.5.2021 #1 Author

    Da, to svakako treba proveriti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...