PREDLOZI FRILENSERA RAZMATRAĆE SE SLEDEĆE GODINE Poreski zakon isti za sve, poručio ministar finansija

BiznisBolji posaoPoreziPreduzetnikSrbijaVesti

6.12.2020 10:34 Autor: Marija Jovanović 2

PREDLOZI FRILENSERA RAZMATRAĆE SE SLEDEĆE GODINE Poreski zakon isti za sve, poručio ministar finansija PREDLOZI FRILENSERA RAZMATRAĆE SE SLEDEĆE GODINE Poreski zakon isti za sve, poručio ministar finansija
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je primio zahteve inicijative „Ne uništavajte frilensere“ i istakao da će o njihovim predlozima moći da se... PREDLOZI FRILENSERA RAZMATRAĆE SE SLEDEĆE GODINE Poreski zakon isti za sve, poručio ministar finansija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je primio zahteve inicijative „Ne uništavajte frilensere“ i istakao da će o njihovim predlozima moći da se razgovara tokom naredne godine, kada se bude pripremao novi set Zakona o porezu na dohodak građana.

Do tada, kako je naglasio ministar, ne želi da kroz medije i putem interneta polemiše sa bilo kim na temu – „da li treba platiti porez“.

„Poreski zakon se nije menjao godinama i taj zakon je isti za sve. U svakoj savremenoj uređenoj državi porez treba da se plati. Da li je plaćen ili nije, to nije odgovornost Poreske uprave ili države, već onog pojedinca koji ima obavezu da u trenutku kada je nešto zaradio, da deo tog novca iskoristi i za plaćanje poreza“, rekao je Mali za Tanjug.

Foto: Tanjug

Ističe da će se tokom naredne godine predlozi inicijative „Ne uništavajte frilensere“ sagledati i da će sa predstavnicima te inicijative o tome razgovarati.

„U ovom trenutku molim sve da svoje obaveze izmire na način koji je definisan zakonom“, rekao je ministar.

Naime, nakon najave o naplati poreza frilenserima počelo je prikupljanje peticije u okviru inicijative „Ne uništavajte frilensere“, jer su pojedini frilenseri tvrdili da će im naplatom poreza biti oduzeto i do 80 odsto prihoda.

Zahteve su predali Vladi Srbije, Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi, a predložili su da država zakonski reguliše status frilensera i da odredi poreski model koji će omogućiti i stimulisati poslovanje tog sektora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...