strategija velikih kompanija da regionalno jačaju svoj lanac dobavljača

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore tvrdi da investitori ne planiraju da odu iz Srbije

BiznisInvesticijeNovacSrbijaVesti

16.4.2022 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore tvrdi da investitori ne planiraju da odu iz Srbije Predsednik Nemačko-srpske privredne komore tvrdi da investitori ne planiraju da odu iz Srbije
Pritisci na Srbiju zbog principijelnog stava oko krize u Ukrajini i neuvođenja sankcija Rusiji koji se odnose na ekonomiju uslovili su i nagađanja i... Predsednik Nemačko-srpske privredne komore tvrdi da investitori ne planiraju da odu iz Srbije

Pritisci na Srbiju zbog principijelnog stava oko krize u Ukrajini i neuvođenja sankcija Rusiji koji se odnose na ekonomiju uslovili su i nagađanja i nezvanične informacije da bi nemački investitori, koji zapošljavaju oko 77.000 radnika, mogli da dignu sidro.

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Milan Grujić rekao je gostujući na RTS-u da to nije tačno i da kompanije koje posluju u Srbiji ne planiraju da odu.

„Prema našim saznanjima i generalno prema našem stavu, to nije tačno i kompanije koje posluju u Srbiji ne planiraju to da urade“, naglasio je Grujić.

Kaže i da su sproveli anketu, gde su jasno među članstvom postavili to pitanje. Pored generalnog stava da postoji uticaj na poslovanje, procena je, naglašava, da to trenutno nije uopšte aktuelno, niti nešto o čemu se razmišlja.

Kao dokaz da nije tačno ni da su neke kompanije zamrzle planirani dolazak u Srbiju, Grujić ističe i činjenicu da kompanije kao što su MTU, Hansgrohe, Bizerba i Continental i dalje nastavljaju sa izgradnjom svojih objekata.

Grujić je potvrdio da u Komori nedeljno i dalje dobijaju nekoliko upita kompanija, i većih i manjih, koje su zainteresovane da se upoznaju s okolnostima u Srbiji i najavljuju svoj dolazak kako bi se upoznali s uslovima poslovanja.

Istakao je da je strategija svih velikih kompanija koje su došle u Srbiju da regionalno jačaju svoj lanac dobavljača i da na taj način obezbede i svoju perspektivu. U tom pravcu su, dodaje, i sve aktivnosti da se i manje i srednje kompanije dovedu u Srbiju i da aktivno učestvuju u poslovanju.

„U proteklih 20 godina kompanije iz Nemačke su investirale oko 3,6 milijardi evra u Srbiju, vidi se i da je i pre pandemije intenzitet i atraktivnost Srbije prepoznata“, precizirao je Grujić, piše RTS.

  • SUNCOKRET

    16.4.2022 #1 Author

    Sto bi i otišli kada imaju ovako jeftinu radnu snagu.

    Odgovori

  • Bella

    16.4.2022 #3 Author

    Mi uvek radimo za dzabe

    Odgovori

  • TATJANA

    16.4.2022 #4 Author

    Pre svega ih zadrzava niska cena rada

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.4.2022 #5 Author

    Zasto bi otisli kad u Srbiji imaju najbolje uslove..

    Odgovori

  • MAJALG

    17.4.2022 #6 Author

    Niko nece ici dok ih drzava subvencionise kao sto nasa radi, a pritom cena rada je veoma niska sto investitorima odgovara.

    Odgovori

  • Milovan94

    17.4.2022 #7 Author

    Samo neka oni ostanu kod nas.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    18.4.2022 #8 Author

    dog god imaju koristi biće u našoj zemlji jer smo redovna rdna snaga

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...