Prvi čovek PKCG Vlastimir Golubović odlazi sa funkcije zbog "hipoteke politizovanosti"

Predsednik Privredne komore Crne Gore dao ostavku

RegionU fokusuVesti

15.6.2021 14:23 Autor: Miljan Paunović 0

Predsednik Privredne komore Crne Gore dao ostavku Predsednik Privredne komore Crne Gore dao ostavku
Predsednik Privredne komore Crne Gore (PKCG) Vlastimir Golubović podneo je danas ostavku na tu funkciju, poručujući da povlačenjem može da pomogne Komori i oslobodi... Predsednik Privredne komore Crne Gore dao ostavku

Predsednik Privredne komore Crne Gore (PKCG) Vlastimir Golubović podneo je danas ostavku na tu funkciju, poručujući da povlačenjem može da pomogne Komori i oslobodi je hipoteke politizovanosti koja joj je, kako je naveo, iako nepravedno i neosnovano, ipak nametnuta.

Golubović je u obraćanju Upravnom odboru PKCG rekao da ne može „kao čovek i privrednik da dozvoli da odnos vlade prema Komori postane hipoteka koja će usporavati razvojne i ekonomske procese u privredi“, prenosi portal Bankar.me.

Navodeći da je Privredna komora samostalna i nezavisna institucija koja zastupa opšte interese privrednika, ali i da je funkcionalno i po prirodi stvari „neodvojivo vezana za vladu“, on je konstatovao da se „nažalost, taj odnos promenio od kraja 2020. godine“.

Foto: Privrednakomora.me

Golubović je dodao da je lično očekivao „daleko bolju i sadržajniju saradnju iz vlade“, napominjući da od decembra 2020. godine, PKCG čeka odgovor za održavanje redovnog godišnjeg sastanka sa premijerom i njegovim timom, na kojem privreda iznosi svoje viđenje ekonomskih prilika i predlaže mere za vođenje ekonomskih politika.

Takođe je rekao da su, pored zastoja u komunikaciji sa izvršnom vlasti, „sa visokih vladinih adresa potekle poruke o navodno monopolizovanom dijalogu PKCG sa vladom u prethodnom periodu, te o navodnoj politizaciji Komore kao institucije“, koje je u početku smatrao izolovanim mišljenjem, a budući da su se nastavile – doživeo ih je lično.

Golubović je svoje opširno izlaganje na Upravnom odboru završio rečima da je procenio da svojim povlačenjem sa funkcije može da pomogne Komori i da je oslobodi „hipoteke politizovanosti koja joj je, iako nepravedno i neosnovano, ipak nametnuta“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...