Ostrvska zemlja nije dovoljno radila na postizanju energetske sigurnosti

Premijerka Velike Britanije obećala da će povećati ulaganja u odbranu do tri odsto BDP-a

SvetVesti

5.10.2022 16:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Premijerka Velike Britanije obećala da će povećati  ulaganja u odbranu do tri odsto BDP-a Premijerka Velike Britanije obećala da će povećati  ulaganja u odbranu do tri odsto BDP-a
Rusko-ukrajinski sukob je ukazao na činjenicu da Velika Britanija nije dovoljno radila na postizanju energetske sigurnosti, izjavila je premijerka ove zemlje Liz Tras (Liz... Premijerka Velike Britanije obećala da će povećati  ulaganja u odbranu do tri odsto BDP-a

Rusko-ukrajinski sukob je ukazao na činjenicu da Velika Britanija nije dovoljno radila na postizanju energetske sigurnosti, izjavila je premijerka ove zemlje Liz Tras (Liz Truss). 

Velika Britanija će poboljšati svoje snabdevanje domaćom energijom i pritom ostati posvećena ostvarivanju cilja nulte emisije do 2050. godine, navela je Tras u govoru na konferenciji Konzervativne stranke u Birmingemu, prenosi Financial Times.

Ona je izjavila da će Britanija nastaviti da pruža podršku ukrajinskoj vladi, kao i da će se do kraja ove decenije budžet za britanski odbrambeni sistem na tri odsto bruto domaćeg proizvoda, kako bi bio on osposobljen za borbu sa “novim i neočekivanim pretnjama”.

Tras je, osim toga, obećala da će do kraja godine iskoreniti svu birokratiju koja proizilazi iz članstva Velike Britanije u Evropskoj uniji.

Takođe, dodala je i da je na strani “vozača kombija, frizera, vodoinstalatera, računovođa i IT radnika”.

  • SUNCOKRET

    5.10.2022 #1 Author

    Jako je ambiciozna, videćemo šta će da uradi i da li ista može.

    Odgovori

  • Jovana24

    5.10.2022 #2 Author

    Samo ne razumem za sta im tacno treba.

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.10.2022 #3 Author

    Sada je na sceni,videcemo sta ce uraditi…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...