PREPOLOVLJENA POTROŠNJA U MARTU U HRVATSKOJ Ugostiteljstvo i turizam beleže najveći pad

RegionVesti

1.4.2020 13:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PREPOLOVLJENA POTROŠNJA U MARTU U HRVATSKOJ Ugostiteljstvo i turizam beleže najveći pad PREPOLOVLJENA POTROŠNJA U MARTU U HRVATSKOJ Ugostiteljstvo i turizam beleže najveći pad
U Hrvatskoj je u poslednjoj nedelji marta zabeležen dramatičan pad potrošnje, objavila je Poreska uprava. U nedelji od 23-29. marta u odnosu na isti... PREPOLOVLJENA POTROŠNJA U MARTU U HRVATSKOJ Ugostiteljstvo i turizam beleže najveći pad

U Hrvatskoj je u poslednjoj nedelji marta zabeležen dramatičan pad potrošnje, objavila je Poreska uprava. U nedelji od 23-29. marta u odnosu na isti period prošle godine za sve delatnosti broj računa je smanjen za 65 odsto, a iznos računa za 50 procenata, prenosi novac.hr.

U trgovini je vidljivo smanjenje broja računa za 57 odsto, i iznosa računa od 44 odsto, ali u segmentu smeštaja i pripreme i usluživanja hrane (gde spadaju turizam, hotelijerstvo i restorani), privredna aktivnost je skoro potpuno zaustavljena, uz smanjenje broja računa za 95 odsto, a iznosa na računima od 93 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...