PREPORUKE KORISNICIMA DOBROVOLJNIH PENZIONIH FONDOVA Mogućnost uplata doprinosa elektronskim putem

BankeNovacSrbijaVesti

4.5.2020 16:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PREPORUKE KORISNICIMA DOBROVOLJNIH PENZIONIH FONDOVA Mogućnost uplata doprinosa elektronskim putem PREPORUKE KORISNICIMA DOBROVOLJNIH PENZIONIH FONDOVA Mogućnost uplata doprinosa elektronskim putem
Narodna banka Srbije (NBS) podseća građane – članove dobrovoljnih penzijskih fondova – da su sve informacije o radu društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima,... PREPORUKE KORISNICIMA DOBROVOLJNIH PENZIONIH FONDOVA Mogućnost uplata doprinosa elektronskim putem

Narodna banka Srbije (NBS) podseća građane – članove dobrovoljnih penzijskih fondova – da su sve informacije o radu društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima, njihovi pokazatelji poslovanja, kao i vrednosti investicionih jedinica fondova kojima upravljaju, dostupni na zvaničnim internet stranicama društava za upravljanje, navodi se u saopštenju.

Narodna banka Srbije takođe redovno objavljuje izveštaje o poslovanju društava za upravljanje na svojoj internet stranici. Uzimajući u obzir delikatnost situacije u smislu ograničenog kretanja građana, a radi zaštite njihovog zdravlja, NBS ističe mogućnost uplata penzijskih doprinosa putem elektronskih kanala – bezgotovinskim plaćanjima (instant plaćanja korišćenjem aplikacija za mobilno bankarstvo ili platne kartice).

U saopštenju se napominje da je članstvo, kao i uplata penzijskih doprinosa u penzijske fondove dobrovoljna, te da ukoliko član fonda privremeno ne izvrši uplatu doprinosa, ugovor o članstvu se ne raskida, član zadržava sva prava i po tom osnovu ne može biti utužen, a sa uplatama može nesmetano nastaviti u bilo kom trenutku.

Sredstva akumulirana na individualnom računu i dalje se investiraju i pripisuje im se ostvareni prinos, a član svakodnevno može izvršiti uvid u stanje na svom računu preko internet stranice društva za upravljanje.

Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima komunikaciju s postojećim i potencijalnim korisnicima u najvećoj meri ostvaruju elektronskim putem, i od njih se očekuje da to sprovode na jasan i transparentan način, profesionalno i u skladu sa najboljim interesima članova fonda, navodi se u saopštenju NBS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...