Unutrašnji drumski saobraćaj beleži bolje rezultate

Prevezeno 12,2 odsto putnika više nego lane

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

24.9.2021 16:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prevezeno 12,2 odsto putnika više nego lane Prevezeno 12,2 odsto putnika više nego lane
Broj prevezenih putnika u prvih šest meseci 2021. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, veći je za 12,2 odsto, pri čemu je... Prevezeno 12,2 odsto putnika više nego lane

Broj prevezenih putnika u prvih šest meseci 2021. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, veći je za 12,2 odsto, pri čemu je prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju povećan za 13,1, a u međunarodnom je smanjen za 4,7 procenata, podaci su koje je objavio Republički zavod za statistiku.

U vazdušnom saobraćaju došlo je do rasta od 6,3 odso, dok je prevoz u drumskom saobraćaju veći za 12 procenata.

Prevoz putnika u železničkom saobraćaju povećan je za 18,5 odsto.

Količina robe prevezene u prvom polugodištu 2021. godine, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, beleži rast od 37,2 odsto.

Vazdušni, rečni, cevovodni i drumski saobraćaj beleže rast u količini prevezene robe, dok železnički saobraćaj beleži pad. Porast u količini prevezene robe u drumskom i rečnom saobraćaju je delimično usled činjenice da je povećan obuhvat posmatranih izveštajnih jedinica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...