Resorno ministarstvo podržalo plan budžeta za 2022. godinu

Prihod Opštine Tivat 116 odsto od planiranog

BiznisNovacRegionSrbijaU fokusuVesti

23.12.2021 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prihod Opštine Tivat 116 odsto od planiranog Prihod Opštine Tivat 116 odsto od planiranog
Prihod u budžetu Opštine Tivat trenutno iznosi 19,66 miliona evra, što je 116 odsto od planiranog, saopšteno je na konferenciji za medije posvećenoj finansijskim... Prihod Opštine Tivat 116 odsto od planiranog

Prihod u budžetu Opštine Tivat trenutno iznosi 19,66 miliona evra, što je 116 odsto od planiranog, saopšteno je na konferenciji za medije posvećenoj finansijskim rezultatima koje je lokalna uprava Tivta ostvarila u ovoj godini.

Kako je poručeno, to stanje je postignuto uspešnom naplatom poreza na nepokretnosti i naknade za komunalno opremanje.

Kako prenosi Radio televizija Crne Gore (RTCG), predsednik Opštine Željko Komnenović istakao je da je reč o rekordnim podacima. „Za godinu smo od četiri miliona evra minusa uspeli da u kasi imamo preko šest miliona evra. Postigli smo to u najtežem vremenu, za vreme korona krize, zbog čega sam posebno ponosan“, kazao je Komnenović.

On je istakao da, na žiro računima opštine, u ovom trenutku ima više od 5,77 miliona evra, kao i da Tivat na današnji dan nema nikakvih dugovanja.

Sekretar za finansije Opštine Tivat Jovan Brinić istakao je da je resorno ministarstvo dalo pozitivno mišljenje na nacrt budžeta za narednu godinu.

„Projektovani budžet za narednu godinu iznosi nešto preko 18,5 miliona evra, od čega je kapitalni budžet 9,7 miliona evra. Dakle, predlog budžeta je razvojni“, naveo je Brinić.

On je kazao da, ako se odbornici Socijaldemokratske partije i opozicije ne pojave na sednici zakazanoj za ponedeljak, budžet neće biti usvojen, pa će Tivat morati da pređe na privremeno finansiranje.

„Neusvajanje budžeta i njegovo neusklađivanje sa najavljenim projektom Evropa sad, dovešće do toga da zaposleni u Opštini budu uskraćeni za najavljene pogodnosti tog programa“, naveo je Brinić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...