preko portala e-porezi

Prijava podataka o poslovnim prostorima počinje 1. oktobra

Firme u fokusuMoja firmaPreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

29.9.2021 15:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prijava podataka o poslovnim prostorima počinje 1. oktobra Prijava podataka o poslovnim prostorima počinje 1. oktobra
Poreski obveznici će od 1. oktobra moći preko portala ePorezi da prijavljuju poslovni prostor i poslovne prostorije u kojima obavljaju delatnost za koju je... Prijava podataka o poslovnim prostorima počinje 1. oktobra

Poreski obveznici će od 1. oktobra moći preko portala ePorezi da prijavljuju poslovni prostor i poslovne prostorije u kojima obavljaju delatnost za koju je neophodno korišćenje fiskalnog uređaja, saopštila je u sredu Poreska uprava.

Kako se navodi u saopštenju, obaveza obveznika fiskalizacije je da pre početka korišćenja elektronskog fiskalnog uređaja za izdavanje fiskalnih računa, Poreskoj upravi elektronskim putem dostave podatke o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama radi generisanja jedinstvene oznake, kako bi mogli da započnu proces eFiskalizacije.

Rok za prijavu podataka o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama počinje 1. oktobra 2021. godine.

Obveznik fiskalizacije podatke o poslovnom prostoru i poslovnim prostorijama dostavlja Poreskoj upravi podnošenjem prijave putem portala ePorezi. Nakon provere dostavljenih podataka, Poreska uprava odlučuje o prijavi u roku od tri dana od dana podnošenja. O tome dostavlja obaveštenje podnosiocu prijave u elektronskom obliku.

Obaveštenje sadrži jedinstvenu oznaku poslovnog prostora i poslovne prostorije, koja će se koristiti u elektronskom fiskalnom uređaju, ističe se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...