Podaci o lokacijama prodajnih objekata prijavljuju se preko portala e-Porezi

Prijava za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju ističe 31. januara

PreduzetnikSvetVesti

14.1.2022 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prijava za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju ističe 31. januara Prijava za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju ističe 31. januara
Biro za informisanje Poreske uprave podseća poreske obveznike da je krajnji rok za prijavljivanje za subvencije prilikom prelaska na novu fiskalizaciju 31. januar 2022.... Prijava za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju ističe 31. januara

Biro za informisanje Poreske uprave podseća poreske obveznike da je krajnji rok za prijavljivanje za subvencije prilikom prelaska na novu fiskalizaciju 31. januar 2022. godine.

Da bi se prijavili za subvencije, poreski obveznici najpre treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi, navodi se u saopštenju Biroa za Informisanje.

“Postojeći obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra”, stoji u saopštenju.

Kada su u pitanju novi obveznici, oni mogu da ostvare pravo na finansijsku podršku za svaki prijavljeni poslovni prostor i prijavljenu poslovnu prostoriju u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku za jedan elektronski fiskalni uređaj u iznosu od 100 evra za svaki prijavljeni poslovni prostor i prijavljenu poslovnu prostoriju.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20 odsto, navodi se u saopštenju.

Obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu izjavu.

Prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju počelo je 15. oktobra 2021. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...