Vlada Srbije će nastaviti sa subvencijama za zapošljavanje mladih

Program „Moja prva plata“ dao dobre rezultate

SrbijaVesti

13.7.2021 13:23 Autor: Miljan Paunović 2

Program „Moja prva plata“ dao dobre rezultate Program „Moja prva plata“ dao dobre rezultate
Program „Moja prva plata“, koji je omogućio mladima da uz državnu subvenciju steknu prvo radno iskustvo, postigao veliki uspeh, ocenili su u utorak ministarka... Program „Moja prva plata“ dao dobre rezultate

Program „Moja prva plata“, koji je omogućio mladima da uz državnu subvenciju steknu prvo radno iskustvo, postigao veliki uspeh, ocenili su u utorak ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, prenosi Tanjug.

Kisić Tepavčević je najavila da će Vlada Srbije nastaviti sa aktivnim merama podsticanja zapošljavanja mladih, uz ocenu da su mladi osnovna podsticajna snaga i budućnost države i društva.

Kako je istakla, program „Moja prva plata“ je pokazao veliku zainteresovanost mladih, jer je 80 odsto onih koji su uceštvovali rekli da bi taj program preporučili prijateljima, ali i naveli da bi nastavili da rade kod istog poslodavca.

„To su jasni pokazatelji da treba da nastavimo sa programom“, rekla je ona na predstavljanju rezultata prve faze programa „Moja prva plata“ u PKS.

Čadež je istakao da postoje svi razlozi za zadovoljstvo, jer je cilj programa, ističe, da država pomogne mladima bez radnog iskustva.

Rekao je i da su dve trećine kompanija pokazale interesovanje da zaposle mlade ljude koji su bili u programu, dok je više od jedna trećina kompanija na državnu naknadu, mladima dodavalo državna sredstva.

„Mladi su pokazali da su uspešni da se zaposle. Reč je o fantastičnom programu koji je vlada pomagala od prvog trenutka i koji treba nastaviti“, rekao je Čadež.

U programu „Moja prva plata“ učestvovalo je 8.540 kompanija, a on je aktivirao 8.453 ljudi. Najveći deo sticao je rano iskustvo u privatnom sektoru, a među njima više od 60 odsto žena.

Do 16. juna zaposlilo se 576 ljudi iz ovog programa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...