Ministarstvo trgovine pozvalo pekare

Proizvođači hleba mogu da se prijave za brašno iz robnih rezervi

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

23.11.2021 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Proizvođači hleba mogu da se prijave za brašno iz robnih rezervi Proizvođači hleba mogu da se prijave za brašno iz robnih rezervi
Ministarstvo trgovine pozvalo je proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna iz robnih rezervi države po subvencionisanoj ceni od 33 dinara za kilogram... Proizvođači hleba mogu da se prijave za brašno iz robnih rezervi

Ministarstvo trgovine pozvalo je proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna iz robnih rezervi države po subvencionisanoj ceni od 33 dinara za kilogram sa uključenim PDV-om.

Radi se o brašnu „T-500“, a za kupovinu po ovoj ceni mogu se prijaviti svi proizvođači koji su u momentu donošenja Uredbe kojom je Vlada Srbije uvela obaveznu proizvodnju i ograničila maksimalnu cenu hleba od tog brašna na 46 dinara, bili registrovani za tu delatnost.

Prijavljivanje je počelo u utorak, a trajaće do isteka količina brašna, navodi se u pozivu ministarstva.

Proizvođači hleba prijave podnose Uniji pekara Srbiji ili Privrednoj komori Srbije.

Brašno će kupovati preko Republičke direkcije za robne rezerve, dok će troškove transporta sami snositi.

Maksimalne količine brašna koje može kupiti proizvođač hleba biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna tipa „T-500“ za poslednja tri meseca, a vodiće se računa i o ravnomernoj raspodeli brašna na teritoriji Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...