Najgori rezultat u poslednja dva meseca

Promet na Beogradskoj berzi u velikom padu

BerzaNovacSrbijaVesti

2.4.2021 17:10 Autor: Marko Miladinović 0

Promet na Beogradskoj berzi u velikom padu Promet na Beogradskoj berzi u velikom padu
Tokom proteklih nedelju dana na Beogradskoj berzi ostvaren je ukupan promet od tek 430.047 evra, što je najgori rezultat u poslednja dva meseca. To... Promet na Beogradskoj berzi u velikom padu

Tokom proteklih nedelju dana na Beogradskoj berzi ostvaren je ukupan promet od tek 430.047 evra, što je najgori rezultat u poslednja dva meseca. To se odrazilo i na berzanske indekse BELEXline i BELEX15, koji su u padu drugu sedmicu zaredom, i to 0,64 i 0,98 odsto.

Kada su ovakvi rezultati celokupnog tržišta, teško je reći da je određeni segment predstavljao “pokretača” prometa, međutim primetno je odsustvo interesovanja za državne obveznice, što je u neku ruku i doprinelo konačnom rezutatu. Prodato je obveznica samo za 4.513 evra u 12 transakcija, a sav ostali promet ostvaren je kroz trgovinu akcijama.           

Najaktivniji su bili brokeri društava Vojvođanske banke i M&V Investments, sa gotovo podjednakim udelom u prometu – 14,90 i 14, 79 odsto, respektivno.

Procentualno gledano, najveći cenovni dobitnik bile su akcije Komercijalne banke, koje su dodale 10,21 odsto vrednosti i sad koštaju 1.058 dinara, dok su najveći promet ostvarile akcije Dunav osiguranja, u iznosu od 12.826.260 dinara. U isto vreme, najveći gubitaš bile su akcije Globos osiguranja, koje su izgubile 9,27 odstvo svoje vrendosti i sad koštaju 499 dinara, a njihov pad je posledica gubitka tražnje koja se očitovala u prethodnih nekoliko nedelja.

Od početka godine, ukupan promet na Beogradskoj berzi dosegao je 71.645.155 evra.                                                                               

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...