U odnosu na prošlu godinu prodaja hrane, pića I duvanskih proizvoda viša 12,8 odsto

Promet u maloprodaji u Hrvatskoj porastao 2,2 procenta u julu

RegionVesti

30.8.2021 13:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Promet u maloprodaji u Hrvatskoj porastao 2,2 procenta u julu Promet u maloprodaji u Hrvatskoj porastao 2,2 procenta u julu
Promet u trgovini na malo u Hrvatskoj je porastao u julu za 2,2 odsto u odnosu na jun, prema kalendarski prilagođenim podacima, dok je... Promet u maloprodaji u Hrvatskoj porastao 2,2 procenta u julu

Promet u trgovini na malo u Hrvatskoj je porastao u julu za 2,2 odsto u odnosu na jun, prema kalendarski prilagođenim podacima, dok je u poređenju sa julom 2020. godine povećan za 12,8 procenata, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

To je šesti mesec zaredom kako potrošnja u Hrvatskoj raste na godišnjem nivou, nakon što je pod uticajem korona krize padala 11 meseci uzastopno, prenosi novinska agencija Hina.

Julski rast maloprodaje je ubrzan u odnosu na jun, kada je povećanje iznosilo 10,9 odsto na godišnjem nivou.

U julu je promet u trgovini na malo hranom, pićem i duvanskim proizvodima porastao za 12,8 odsto, dok je promet neprehrambenim proizvodima, osim trgovine motornim gorivima i mazivima, ojačao za 9,1 procenta međugodišnje, pokazuju podaci DZS-a.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...