PROSEČNA JULSKA NETO ZARADA U SEVERNOJ MAKEDONIJI 437 EVRA Rast od 8,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine

NovacRegionVesti

22.9.2020 14:28 Autor: Ljiljana Begović 0

PROSEČNA JULSKA NETO ZARADA U SEVERNOJ MAKEDONIJI 437 EVRA Rast od 8,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine PROSEČNA JULSKA NETO ZARADA U SEVERNOJ MAKEDONIJI 437 EVRA Rast od 8,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je prosečna zarada za jul 2020. u toj zemlji bila veća za 8,5 odsto u odnosu na... PROSEČNA JULSKA NETO ZARADA U SEVERNOJ MAKEDONIJI 437 EVRA Rast od 8,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je prosečna zarada za jul 2020. u toj zemlji bila veća za 8,5 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, i da nastavlja da raste čak i tokom zdravstvene i ekonomske krize.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosečna neto zarada za jul u Severnoj Makedoniji iznosila je 27.231 denara (437,8 evra), što je za 2.127 denara (34,2 evra) više nego u julu 2019. godine.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

„To je rezultat povećanja plata u prosveti i zdravstvu u poslednjih godinu dana, kao i primene efikasnih antikriznih mera tokom pandemije“, rekao je Zaev, prenosi Tanjug .

Dodao je da vlada radi na kreiranju okvira koji će obezbediti rast plata i penzija i povećanje kupovne moći građana.

„Moramo da poboljšamo životni standard i smanjimo nezaposlenost“, naveo je Zaev.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...