uprava prestonice najavila osnivanje dve nove gradske kompanije

Protest radnika komunalnih preduzeća ispred Skupštine Beograda

SrbijaVesti

28.9.2022 12:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Protest radnika komunalnih preduzeća ispred Skupštine Beograda Protest radnika komunalnih preduzeća ispred Skupštine Beograda
Nekoliko stotina predstavnika svih reprezentativnih sindikata i zaposleni u gradskim preduzećima danas su održali protest ispred Skupštine Beograda, nezadovoljni odlukom da se osnuju još... Protest radnika komunalnih preduzeća ispred Skupštine Beograda

Nekoliko stotina predstavnika svih reprezentativnih sindikata i zaposleni u gradskim preduzećima danas su održali protest ispred Skupštine Beograda, nezadovoljni odlukom da se osnuju još dva nova preduzeća u glavnom gradu, prenosi Beta.

Nezadovoljni radnici, koji su blokirali saobraćaj ispred Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića, protestovali su protiv tačaka 16 i 17 dnevnog reda današnjeg zasedanja Skupštine Beograda, koje predviđaju osnivanje novih javnih preduzeća, jedno u okviru Zelenila, a drugo u okviru Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP).

Radnici su istakli da nisu želeli da naprave ovakav protest, ali da su na to naterani, jer kako su rekli, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić nije hteo da ih primi na razgovor.

Radnici su održali i javnu sednicu sindikata na kojoj su jednoglasno istakli da će, ukoliko se na sednici Skupštine grada ne reše problemi, stupiti u generalni štrajk.

Predstavnik sindikata GSP-a Zoran Antić kazao je da su prekršene četiri odredbe kolektivnog ugovora za Grad Beograd, kao i da predstavnici sindikata tri meseca od stupanja na dužnost novog gradonačelnika nisu bili u mogućnosti da ga upoznaju i da razgovaraju s njim.

„Došli smo da objasnimo da želimo komunikaciju, ne želimo probleme. Molili smo ih da ne dođe do ovoga danas“, kazao je on.

Antić je naveo i da je juče dobio pretnje da će dobiti otkaz ukoliko danas sakupi ljude. „Ovo nije politička borba, ovo je sindikalna borba“, naglasio je on.

Predsednik Samostalnih sindikata Zelenila Aleksandar Vuletić kazao je da radnika komunalnih preduzeća ima mnogo i da neće odustati od svojih zahteva.

„Nećemo odustati, jer bez nas nema ni grada Beograda. Mi smo 24 sata na ulicama, ne znamo za radno vreme, niti se povlačimo sa radnih mesta dok svoju dužnost ne obavimo“, rekao je on.

  • Jovana24

    28.9.2022 #1 Author

    I treba protest.. Naravno da je sve politicki ne bas bistrim umovima ovog grada.

    Odgovori

  • SRDJAN

    28.9.2022 #2 Author

    Ako stupe u strajk staje grad.

    Odgovori

  • kaćica

    28.9.2022 #3 Author

    Jadni ovi ljudi.

    Odgovori

  • TATJANA

    29.9.2022 #4 Author

    Nadam se da do toga nece doci

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...