od beograda do budimpešte za dva sata i 40 minuta

Pruga Beograd – Subotica biće otvorena godinu dana pre roka

RegionSrbijaVesti

3.10.2024 15:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Pruga Beograd – Subotica biće otvorena godinu dana pre roka Pruga Beograd – Subotica biće otvorena godinu dana pre roka
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas da će pruga Beograd – Subotica biti puštena u saobraćaj 24. novembra, godinu dana pre roka.... Pruga Beograd – Subotica biće otvorena godinu dana pre roka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas da će pruga Beograd – Subotica biti puštena u saobraćaj 24. novembra, godinu dana pre roka.

On je železničkoj stanici u Subotici, čija se zgrada završava, rekao da je to 12. stanica na novoizgrađenoj pruzi od 108,1 kilometara.

„Za dve godine će trebati dva sata i 40 minuta od Beograda do Budimpešte. Zahvalan sam našim kineskim prijateljima zato što bez njih mi ne bismo ovakvu brzinu razvoja mogli da postignemo. Uz pomoć Kineza mi smo ovu prugu završili godinu dana ranije“, kazao je Vučić, prenosi Beta.

Naveo je će, ako bude obezbeđen novac, uskoro početi izgradnja pruge od Pančeva preko Opova, Zrenjanina, Miloševa, do Kikinde i levim krakom, odnosno zapadnim i severozapadnim ka Subotici da se povežu i Čoka i Subotica.

„Onda ostaje izgradnja pruge do Sombora, Vrbasa, 53 kilometra da i Somborci, ljudi iz zapadnog Bačkog okruga dođu do brze pruge. Kasnije i Sombor, Subotica, ali mnogo, mnogo para to zahteva“, rekao je Vučić.

  • PAVLE-2005

    3.10.2024 #1 Author

    Ako u međuvremenu ne iskrsnu neki nepredviđeni problemi

    Odgovori

  • ŽIZI

    3.10.2024 #2 Author

    Godinu dana pre roka, znači skarabudženo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.