Prijave za 20 evra između 15. i 30. novembra

Prvi put u istoriji BDP Srbije veći od 52 milijarde evra

NovacSrbijaVesti

5.10.2021 14:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Prvi put u istoriji BDP Srbije veći od 52 milijarde evra Prvi put u istoriji BDP Srbije veći od 52 milijarde evra
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ćemo ove godine prvi put u istoriji imati bruto domaći proizvod (BDP) veći od 52 milijarde... Prvi put u istoriji BDP Srbije veći od 52 milijarde evra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ćemo ove godine prvi put u istoriji imati bruto domaći proizvod (BDP) veći od 52 milijarde evra.

„Tačnije 52,4 milijarde evra, a 2012. je bio 33,7 milijardi, što znači da smo za nepunih deset godina stvorili skoro 20 milijardi evra dodatne vrednosti, nove vrednosti“, rekao je Mali u Skupštini Srbije, prenosi Tanjug.

On je dodao je da smo nakon teških reformi i godina fiskalne konsolidacije sada u situaciji kada umanjujemo negativne posledice korone, a s druge strane ulazimo u zonu visokog rasta BDP-a.

Ministar finansija je, govoreći na konferenciji za medije o zakonima koji su na tekućem zasedanju Skupštine Srbije, izjavio da građani koji su u međuvremenu postali punoletni, kao i oni koji se nisu ranije prijavili, mogu da se prijave za pomoć od 20 evra između 15. i 30 novembra. On je rekao da danas u parlamentu brani nekoliko važnih zakona.

„Prvi zakon je o isplati 20 evra. Drugi je zakon o novom sistemu fiskalizacije. Vreme je da idemo u korak sa novim tehnologijama. Treći zakon su izmene zakona o poreskom postupku. Četvrti zakon je zakon koji se odnosi na refinansiranje pruge između Segedina i Subotice“, rekao je ministar na konferenciji u holu Narodne skupštine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...