Predsednik Rusije upozorio zapadne zemlje

Putin: Ostajemo pouzdan partner, ali ne na svoju štetu

SvetVesti

1.8.2022 13:51 Autor: Vladimir Jokanović 2

Putin: Ostajemo pouzdan partner, ali ne na svoju štetu Putin: Ostajemo pouzdan partner, ali ne na svoju štetu
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Moskva ostaje pouzdan partner, uprkos sankcijama, ali da neće raditi na svoju štetu sa zemljama koje nisu... Putin: Ostajemo pouzdan partner, ali ne na svoju štetu

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Moskva ostaje pouzdan partner, uprkos sankcijama, ali da neće raditi na svoju štetu sa zemljama koje nisu prijateljske. Putin je u ponedeljak govorio o stanju u oblasti metalurgije.

„Rusija će uvek biti pouzdan i odgovoran snabdevač metalurškim proizvodima za strane kupce i partnere, bez obzira na političke probleme današnjice. Za one koji su postavljeni na profitabilnu, predvidivu poslovnu saradnju, ali nećemo raditi na svoju štetu sa onima koji pokazuju očigledno neprijateljski prema nama“, rekao je Putin, prenosi TASS.

Putin je istakao da se to ne odnosi samo na tržište metala, već i na drugu izvoznu robu. Ruski predsednik je rekao da su zapadne zemlje odbacile principe Svetske trgovinske organizacije (STO) uvođenjem sankcija njegovoj zemlji.

„Pad blagostanja, kvaliteta života običnih građana, pre svega u Evropi, političare ne zanima. Da ne pominjemo takve stvari kao što je poštovanje principa STO, one se jednostavno bacaju na đubrište“, naveo je predsednik Rusije, prenosi Russia Today.

Putin je izneo pretpostavku da zapadne zemlje „ne žele ni da se sećaju“ relevantnih principa. Ranije je ruski premijer Mihail Mišustin najavio otvorenost Rusije za partnerstvo sa drugim zemljama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...