Ponude Turskoj za bespilotne letelice

Erdogan: Rusija hoće dronove Bajraktar

SvetU fokusuVesti

27.7.2022 09:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Erdogan: Rusija hoće dronove Bajraktar Erdogan: Rusija hoće dronove Bajraktar
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin izrazio spremnost za saradnju Rusije i Turske u proizvodnji udarnih bespilotnih... Erdogan: Rusija hoće dronove Bajraktar

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin izrazio spremnost za saradnju Rusije i Turske u proizvodnji udarnih bespilotnih letelica Bajraktar TB2 turske kompanije Baikar Makina.

Turski predsednik je na zasedanju svoje Partije pravde i razvoja istakao da Rusija želi pomenute dronove koji su se dobro pokazali u ratu u Ukrajini. Erdogan je takođe rekao da su UAE dali ponudu Turskoj da otvori fabriku dronova Bajrak na svojoj teritoriji, prenosi Russia Today, pozivajući se na TV kanal Haber7.

Turska se, prema rečima njenog predsednika, istakla u svetskoj odbrambenoj industriji proizvodnjom bespilotnih letelica, a Baikar Makina nastavlja da bude u fokusu pažnje u međunarodnoj areni sa svojim nedavnim prodorima u oblasti odbrane. Erdogan je takođe istakao ulogu Turske u diplomatskim naporima da se reši kriza izvoza ukrajinskog žita.

Bespilotne letelice Bajraktar TB2 korišćene su u Iraku, Siriji i Libiji, a upotrebio ih je i Azerbejdžan u ratu protiv Jermenije u Nagornom Karabahu u jesen 2020. godine. Od jeseni 2021. glavni kupac turskih dronova je Ukrajina.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...