digitalnim tokenima ne smeju da se kupuju usluge i roba

Rusija zabranjuje plaćanja kriptovalutama

NovacSvetVesti

18.7.2022 10:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Rusija zabranjuje plaćanja kriptovalutama Rusija zabranjuje plaćanja kriptovalutama
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje korištenje digitalne imovine, poput kriptovaluta i NFT-ova, za plaćanje robe i usluga. Osim toga,... Rusija zabranjuje plaćanja kriptovalutama

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje korištenje digitalne imovine, poput kriptovaluta i NFT-ova, za plaćanje robe i usluga. Osim toga, novim zakonom je propisano da kripto mjenjačnice i pružaoci usluga odbiju transakcije u kojima se digitalni prenosi mogu tumačiti kao oblik plaćanja.

Zakonom je zabranjeno prenošenje ili prihvatanje digitalne finansijske imovine kao naknade za prenesenu robu, izvedene radove, pružene usluge, kao i bilo koji drugi način plaćanja digitalnom finansijskom imovinom, prenosi Mina.

Centralna banka Rusije pozvala je već pre na potpunu zabranu kriptovaluta. To se najverovatnije nije dogodilo jer se rusko Ministarstvo finansija protivilo toj ideji i smatralo da je potrebno dopustiti razvoj kripto tehnologije. Za deset dana zakon će stupiti na snagu i učiniće plaćanje roba kriptovalutama nezakonitim u zemlji.

Međutim, Rusi i dalje mogu ulagati u kriptovalute poput bitcoina i prodavati ih kao kapitalna dobra, ili nastaviti da ih rudare

  • IVAN

    18.7.2022 #1 Author

    Pametan potez

    Odgovori

  • DANIJELA

    18.7.2022 #2 Author

    Nista cudno s obzirom da im je ekonomija u krizi.

    Odgovori

  • GOCA BG

    18.7.2022 #3 Author

    Cim rizik postoji,naravno da ce je ukinuti…

    Odgovori

  • TINA

    28.7.2022 #4 Author

    Kripto valute su jos nepoznate vecini

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...