zahtevaju i da se svi računi odblokiraju

Radnici Kolubare traže novi Kolektivni ugovor do 1. avgusta, najavili masovne proteste

SrbijaVesti

19.7.2024 12:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Radnici Kolubare traže novi Kolektivni ugovor do 1. avgusta, najavili masovne proteste Radnici Kolubare traže novi Kolektivni ugovor do 1. avgusta, najavili masovne proteste
Radnici Kolubare i Radnog tela „Jedinstvo Kolubara“ uputili su danas zahtev Ministarstvu rudarstva i energetike, direktoru Elektroprivrede Srbije (EPS) i Sindikatu EPS-a da potpišu... Radnici Kolubare traže novi Kolektivni ugovor do 1. avgusta, najavili masovne proteste

Radnici Kolubare i Radnog tela „Jedinstvo Kolubara“ uputili su danas zahtev Ministarstvu rudarstva i energetike, direktoru Elektroprivrede Srbije (EPS) i Sindikatu EPS-a da potpišu novi Kolektivni ugovor najkasnije do 1. avgusta, inače će organizovati masovne proteste uz blokade glavnih saobraćajnica.

„Ako ne možete da nađete zajednički jezik i potpišete bolji Kolektivni ugovor po radnike EPS-a, predlažemo da potpišete isti ugovor iz prethodnog perioda“, piše u saopštenju radnika Kolubare, prenosi Beta.

Naveli su da traže da se do 1. avgusta odblokiraju svi računi kako bi mogli da nesmetano koriste fondove solidarnosti, kao i račun kase uzajamne pomoći, kako bi mogli da podižu svoju ušteđevinu.

Takođe, traže i da se raspišu izbori u SO Kolubari kako bi se rešila situacija oko dualnog sindikata i legitimnosti.

„U protivnom, ako se ne ispune ovi zahtevi, radnici Kolubare će na dan Rudara, 6. avgusta, organizovati masovne proteste širih razmera uz moguće blokade glavnih saobraćajnica, pruga i institucija“, piše u saopštenju.

  • Jj992

    19.7.2024 #1 Author

    Treba cuti ljude.

    Odgovori

  • meli77

    19.7.2024 #2 Author

    Samo sam protiv blokiranje puteva

    Odgovori

  • MIKIMILE

    19.7.2024 #3 Author

    Samo hrabro

    Odgovori

  • SHALIMAR

    19.7.2024 #4 Author

    Tuzno na sta teraju radnike svojom neodgovornoscu..

    Odgovori

  • KIMCHI

    21.7.2024 #5 Author

    Ovo je strasno sta se vise radi sa tim ljudima

    Odgovori

  • REA

    21.7.2024 #6 Author

    I treba

    Odgovori

  • Mixa

    23.7.2024 #7 Author

    Dizanje prašine za široke narodne mase. Nezvanično taj ugovor je već potpisan samo treba da se ozvaniči.Biće prikazan kao veliki uspeh sindikalaca uoči novih izbora.Ako su im računi blokirani od kojih i od čijih sredstava su organizovali paralelno dve proslave dana rudara pre par dana?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.