zahtevaju ostavku ministarke dubravke đedović i poništenje transformacije eps-a

Radnici rudnika Kolubara najavili blokadu magistralnog puta kod Lazarevca

SrbijaVesti

17.5.2023 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Radnici rudnika Kolubara najavili blokadu magistralnog puta kod Lazarevca Radnici rudnika Kolubara najavili blokadu magistralnog puta kod Lazarevca
Radno telo radnika površinskog kopa „Kolubara“, „Jedinstvo Kolubara“, najavilo je za sredu u 17 časova blokadu magistralnog puta u Lazarevcu, kod jezera Očaga, sa... Radnici rudnika Kolubara najavili blokadu magistralnog puta kod Lazarevca

Radno telo radnika površinskog kopa „Kolubara“, „Jedinstvo Kolubara“, najavilo je za sredu u 17 časova blokadu magistralnog puta u Lazarevcu, kod jezera Očaga, sa zahtevom da se poništi transformacija Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo.

Na listi zahteva je i da ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović podnese ostavku na mesto člana Skupštine EPS-a i na ministarsku funkciju.

Zatraženo je i da se svi radnici preduzeća Pro-Tent, koji su angažovani u EPS-u, prime „na ugovor EPS-a“.

„Jedinstvo Kolubara“ zatražilo je i ostavku predsednika sindikata EPS-a i preduzeća „Kolubara“, promenu izbornih pravila i zakazivanje sindikalnih izbora.

To radno telo protestovalo je sredinom aprila ove godine, a povod je bio transformacija EPS-a iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo. Glavni zahtev i tada je bio poništenje transformacije tog preduzeća.

  • ELLA

    17.5.2023 #1 Author

    Polako se talas nezadovoljstva širi. Nema više zlatnog doba

    Odgovori

  • MODESTY

    21.5.2023 #2 Author

    I treba ,ljudi su nezadovoljni

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...