ispunjenje jednog od uslova nedavnog štrajka

Radnicima u tehnologiji Pošte Srbije plate od novembra više 10 odsto

SrbijaVesti

4.12.2023 13:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Radnicima u tehnologiji Pošte Srbije plate od novembra više 10 odsto Radnicima u tehnologiji Pošte Srbije plate od novembra više 10 odsto
Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović potpisao je danas u ime Vlade Srbije aneks kolektivnog ugovora sa vršiocem dužnosti direktora Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem,... Radnicima u tehnologiji Pošte Srbije plate od novembra više 10 odsto

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović potpisao je danas u ime Vlade Srbije aneks kolektivnog ugovora sa vršiocem dužnosti direktora Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem, kojim se obezbeđuje povećanje plata svim zaposlenima u tehnološkom odeljenju Pošte u iznosu od 10 odsto od 1. novembra ove godine.

Potpis na taj dokument stavili su i predstavnicima dva reprezentativna sindikata, Slavko Novakov (Sindikat PTT Srbije) i Goran Stefanović (Sindikat „Radnik“), a potpisivanju je prisustvovao predsednik Nadzornog odbora Boriša Šarenac, prenosi Beta.

Taj aneks je jedna od tačaka sporazuma koji je predsednica Vlade Ana Brnabić potpisala 15. novembra sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata, direktorom i predsednikom Nadzornog odbora Pošte Srbije, što je bio uslov da se prekine obustava rada u tom javnom preduzeću, navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Svim radnicima, izuzev rukovodstva, isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 20.000 dinara.

Vladina Кomisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje je dala saglasnost Pošti Srbije za prijem u radni odnos na neodređeno vreme 232 radnika.

Dodatno povećanje plata radnike u tehnologiji očekuje 1. januara 2024. i iznosiće 10 odsto. Takođe, uvećanje plata svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, biće 10 odsto, počevši od 1. januara 2024.

Za zaposlene koji su prekinuli obustavu rada će umanjeni putni troškovi i umanjena zarada za dane koji su proveli u obustavi rada biti isplaćeni sa sledećim obračunom putnih troškova i zarade 12. decembra, odnosno 15. decembra ove godine.

„Radi praćenja rezultata rada Pošte Srbije uvedeni su sastanci rukovodstva ovog preduzeća, sindikata i predstavnika resornog ministarstva“, rekao je Jovanović i dodao da očekuje od ovog preduzeća dalji rast usluga, nove usluge i nove korisnike kako bi se rastom prihoda omogućilo i novo povećanje zarada tokom 2024.

  • SUNCE

    4.12.2023 #1 Author

    To se u našem narodu kaže dok dete ne zaplače majka ga ne zanjise.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    4.12.2023 #2 Author

    Pa lepo,a sto ne kazu koliko je to tacno…

    Odgovori

  • tamara71

    4.12.2023 #3 Author

    Super…

    Odgovori

  • ELLA

    4.12.2023 #4 Author

    10%nazalost nije dovoljno da pokrije ni proslogodisnju inflaciju

    Odgovori

  • Sindi

    5.12.2023 #5 Author

    Moš misliti…

    Odgovori

  • STEPA

    5.12.2023 #6 Author

    Šteta što se nisu izborili za više.

    Odgovori

  • jevtić

    5.12.2023 #7 Author

    Al su je i povećali…..

    Odgovori

  • KAJA

    5.12.2023 #8 Author

    Sa 10% su ih ucutkali..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...