kreditni portfolio nakon pripajanja trebalo bi da dostigne tri milijarde evra

Raiffeisen banka postala vlasnik Crédit Agricole banke Srbija

BankeNovacSrbijaVesti

1.4.2022 12:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Raiffeisen banka postala vlasnik Crédit Agricole banke Srbija Raiffeisen banka postala vlasnik Crédit Agricole banke Srbija
Raiffeisen banka a.d. Beograd saopštila je da je nakon dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela, uspešno realizovala akviziciju 100 odsto akcija... Raiffeisen banka postala vlasnik Crédit Agricole banke Srbija

Raiffeisen banka a.d. Beograd saopštila je da je nakon dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela, uspešno realizovala akviziciju 100 odsto akcija Crédit Agricole Srbija (Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad i CA Leasing Srbija d.o.o) od Crédit Agricole S.A.

„Ovom akvizicijom realizujemo dugoročne strateške planove o proširenju poslovanja u Srbiji”, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke i dodao da će pojačani kvalitetnom ponudom proizvoda i usluga, ali pre svega ljudskim kapitalom Crédit Agricole-a, biti u mogućnosti da još većem broju klijenata u svim segmentima poslovanja pruže superiorno korisničko iskustvo i postanu banka koju preporučuje najveći broj građana i kompanija u Srbiji.

Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Raiffeisen banke i Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad se očekuje do kraja drugog kvartala 2023. godine. Zahvaljujući tome, očekuje se da će Raiffeisen banka povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 odsto i zauzeti treću poziciju po vrednosti ukupne bilansne aktive.

Kreditni portfolio Raiffeisen banke bi nakon pripajanja Crédit Agricole banke trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od milion korisnika.

„Crédit Agricole na najbolji način dopunjuje poslovanje Raiffeisen grupacije u Srbiji, zahvaljujući komplementarnom poslovnom modelu i istim vrednostima koje negujemo. Naši klijenti će nastaviti da dobijaju uslugu visokog kvaliteta na koju su navikli“, istakao je Petar Jovanović, novi predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole banke i dosadašnji zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka a.d. Beograd je članica Raiffeisen Bank International-a, jedne od vodećih bankarskih grupacija u srednjoj i istočnoj Evropi.

Poslovanje u Srbiji započela je 2001. godine, a sada svoje aktivnosti razvija u tri pravca: poslovanje sa stanovništvom, poslovanje sa privredom, upravljanje sredstvima i investiciono bankarstvo.

  • STRELAC

    1.4.2022 #1 Author

    Opet neko spajanje,skoro je EFG banka preuzela Direktnu banku🤔

    Odgovori

  • GOCA BG

    1.4.2022 #2 Author

    Sve cesce dolazi do spajanja,mora da ima neku pozadinu…

    Odgovori

  • MADMAX

    2.4.2022 #3 Author

    Dosta ukrupnjavanja na tržištu može dovesti do prećutnog monopola.

    Odgovori

  • NATI29

    3.4.2022 #5 Author

    Vise se ne zna koja banka je sa kojom spojena

    Odgovori

  • Milovan94

    3.4.2022 #7 Author

    Ove banke se samo spajaju.

    Odgovori

  • VERA

    3.4.2022 #8 Author

    Ovo pripajanje je ocekivano. Svakako ce biti jos takvih spajanja banaka.

    Odgovori

  • Maša

    3.4.2022 #9 Author

    Izbor nam se suzava

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    3.4.2022 #10 Author

    Pa lepo nema sta ….preko noci se promeni sve

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...