Novi kargo igrač na domaćem tržištu

Rail Cargo Group otvorio filijalu u Beogradu

InfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

17.1.2023 08:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rail Cargo Group otvorio filijalu u Beogradu Rail Cargo Group otvorio filijalu u Beogradu
Otvaranjem kompanije Cargo Carrier – Southeast d.o.o. Srbija je postala 13. zemlja u Evropi u kojoj OBB Rail Cargo Group (RCG) nudi održivi železnički... Rail Cargo Group otvorio filijalu u Beogradu

Otvaranjem kompanije Cargo Carrier – Southeast d.o.o. Srbija je postala 13. zemlja u Evropi u kojoj OBB Rail Cargo Group (RCG) nudi održivi železnički transport sa sopstvenim kadrom i lokomotivama, a filijala u Srbiji uglavnom će pružati tranzitne usluge između Turske i Centralne i Jugoistočne Evrope, čime će se ojačati tržišna pozicija RCG-a u Turskoj.

U saopštenju kompanije koje je objavio časopis Logistika i transport, a prenela eKapija, stoji da RCG sada srpskim industrijskim kompanijama može da ponudi efikasnu i održivu vezu sa njihovom mrežom (TransNET).

„Osim prednosti u vidu troškova i povećanog kvaliteta, transport železnicom u 13 zemalja takođe nudi veći stepen fleksibilnosti. To znači, da sada možemo da prevozimo do Turske na dve alternativne rute – preko Rumunije i preko Srbije, kako bismo bili otporniji na infrastrukturna ograničenja“, izjavio je izvršni direktor RCG Klemens Forst.

Veza sa Turskom, prema saopštenju RCG, ima ogroman potencijal za održiv i klimatski prihvatljiv železnički transport.

„U ovom trenutku spoljna trgovina u Turskoj još uvek u velikoj meri zavisi od drumskog transporta, dok transport robe železnicom trenutno iznosi jedan odsto izvoza iz Turske. Osnivanjem kompanije u Srbiji, RCG obezbeđuje da se železnički transport u Jugoistočnoj Evropi širi i samim tim postaje pristupačniji“, zaključuje se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...