predsednik vučić o potrebama najstarijih građana

Rast penzija trebalo bi da prati povećanje zarada

SrbijaVesti

22.8.2021 15:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rast penzija trebalo bi da prati povećanje zarada Rast penzija trebalo bi da prati povećanje zarada
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država nastojati da penzije brže rastu, kako bi se njihova stopa rasta približila procentu povećanja... Rast penzija trebalo bi da prati povećanje zarada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država nastojati da penzije brže rastu, kako bi se njihova stopa rasta približila procentu povećanja zarada, dodajući da se država trudi da pomogne najstarijima na sve moguće načine kroz jednokratna davanja.

Vučić je, u vezi sa jednokratnom pomoći od 20.000 dinara, najavljenom za februar, rekao da ona sigurno neće svima podjenako značiti. „Možete zamisliti koliko će značiti onima koji imaju penziju od 25.000 dinara ili poljoprivrednim penzionerima, koji će tako dobiti mnogo više od svoje penzije“, rekao je Vučić, a prenosi Tanjug.

On je kazao da cilj političara u Srbiji ne bi trebalo da bude da ostane dan, godinu ili duže na vlasti, već da urade najbolje stvari za zemlju građane, da ostane što više što će ljudi da pamte. Po pravilu, kaže, političari nedovoljno pažnje poklanjaju najstarijim sugrađanima.

Rekao je da su najstariji građani neka vrsta „tihe većine“, koja se najmanje žali, koja ima najviše razumevanje za državu, razume spoljnopolitičke pritiske, ali i da, ako je ekonomija loša, ne mogu da se isplaćuju sva obećana davanja.

„Znam da i danas penzioneri ne žive sjajno, da ima mnogo problema, ali činjenica je da su penzije u Srbiji najveće u savremenoj istoriji. Dobro sam razumeo zahtev da penzije prate rast plata. Nisam siguran da li će 100 odsto moći da bude tako, ali imate moje obećanje da ćemo to pokušati“, naglasio je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...