Tračak nade za industrijski sektor

Rast proizvodnih narudžbina u Nemačkoj

EUVesti

6.7.2023 11:20 Autor: Vladimir Jokanović 0

Rast proizvodnih narudžbina u Nemačkoj Rast proizvodnih narudžbina u Nemačkoj
Nemačke proizvodne narudžbine porasle su u maju znatno više nego što se očekivalo, podstaknute potražnjom za automobilima i drugim prevoznim sredstvima. Porudžbine u kategoriji... Rast proizvodnih narudžbina u Nemačkoj

Nemačke proizvodne narudžbine porasle su u maju znatno više nego što se očekivalo, podstaknute potražnjom za automobilima i drugim prevoznim sredstvima. Porudžbine u kategoriji “ostala transportna sredstva”, porasle su za 137 odsto.

Ukupne porudžbine u proizvodnji u najvećoj ekonomiji evrozone porasle su za 6,4 odsto između aprila i maja tekuće godine, pokazuju podaci statističke agencije Destatis, prenosi Financial Times. Ekonomisti koje je anketirao Reuters predvideli su rast od svega 1,2 odsto.

Porudžbine u proizvodnji automobila porasle su u maju za 8,6 odsto, dok su druga prevozna sredstva, kao što su brodovi i vozovi, zabeležila rast porudžbina od 137 procenata. Rast porudžbina u prethodnim mesecima revidiran je na 0,2 odsto, umesto preliminarnih procena o smanjenju za 0,4 procenta.

Premda je nemački industrijski sektor u krizi, izveštaj o rastu fabričkih narudžbina budi nadu u njegov oporavak. Poslovni izgledi za nemačke proizvođače automobila spustili su se na najniži nivo od finansijske krize 2008. godine, dok se mašinske kompanije suočavaju sa stagnacijom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...