RAST TREĆI MESEC ZAREDOM Industrijska proizvodnja u Sloveniji veća za osam odsto

RegionVesti

10.9.2020 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RAST TREĆI MESEC ZAREDOM Industrijska proizvodnja u Sloveniji veća za osam odsto RAST TREĆI MESEC ZAREDOM Industrijska proizvodnja u Sloveniji veća za osam odsto
Slovenačka industrijska proizvodnja skočila je u julu za osam odsto u odnosu na jun, što je treći uzastopni mesec rasta. Ipak, industrijska proizvodnja i... RAST TREĆI MESEC ZAREDOM Industrijska proizvodnja u Sloveniji veća za osam odsto

Slovenačka industrijska proizvodnja skočila je u julu za osam odsto u odnosu na jun, što je treći uzastopni mesec rasta.

Ipak, industrijska proizvodnja i dalje ispod nivoa na kome je bila pre izbijanja pandemije Covid-19. U poređenju sa julom 2019. godine manja je za 4,6 procenata, pokazuju podaci slovenačkog Zavoda za statistiku.

Slovenačka industrija je poslednji put zabeležila rast na godišnjem nivou u februaru ove godine, prenosi Tanjug pisanje agencije STA.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Julskom povećanju proizvodnje na mesečnom nivou najviše su doprineli prerađivačka industrija i rudarstvo i vađenje kamena sa rastom od 8,7, odnosno 7,2 posto, respektivno.

Sektor snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija registrovao je pad od 0,4 odsto u odnosu na jun, dok je na godišnjem nivou vodeći gubitnik s padom od 10,7 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...