RASTE DOBIT MERCATOR GRUPE Uprkos pandemiji prihod dostigao 1,6 milijardi evra

Firme u fokusuRegionU fokusuVesti

26.11.2020 14:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RASTE DOBIT MERCATOR GRUPE Uprkos pandemiji prihod dostigao 1,6 milijardi evra RASTE DOBIT MERCATOR GRUPE Uprkos pandemiji prihod dostigao 1,6 milijardi evra
Prihodi Mercator Grupe u prvih devet meseci 2020. porasli su za 2,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i dostigli su 1,6... RASTE DOBIT MERCATOR GRUPE Uprkos pandemiji prihod dostigao 1,6 milijardi evra

Prihodi Mercator Grupe u prvih devet meseci 2020. porasli su za 2,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine i dostigli su 1,6 milijardi evra, navedeno je u saopštenju.

Prihodi grupe u osnovnoj delatnosti trgovine na malo porasli su za 3,9 odsto na 1,3 milijarde evra, dok je normalizovani EBITDA u tom razdoblju iznosio oko 126 miliona evra.

Kako je istaknuto, u prvih devet meseci 2020. godine, Grupa Mercator smanjila je neto finansijski dug u odnosu na normalizovani EBITDA za dodatnih 11,6 odsto, odnosno za 2,7 odsto posle prilagođavanja za učinak računovodstvenog standarda MSFI 16.

U Mercator grupi naglašavaju da su, bez obzira na krizu izazvanu pandemijom virusa Covid-19, nastavljene sve aktivnosti u vezi sa projektom izgradnje novog logističko-distributivnog centra u Ljubljani te proširenje i ažuriranje poslovne mreže Mercatora, što su bili i glavni prioriteti razvoja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...